Advertisement

Giroudin kieltäytyminen maksoi lopulta Koemanin työpaikan

Everton menetti kesällä tähtihyökkääjänsä Romelu Lukakun Manchester Unitediin. Everton hankki kesällä monta uutta pelaajaa, muttei onnistunut paikkaamaan belgialaisen jättämää aukkoa hyökkäyksessä ja ennen kaikkea maaleissa. Evertonin surkean alkukauden jälkeen, seura antoi maanantaina kauan odotetut potkut managerilleen Ronald Koemanille.

Everton oli hyvin lähellä kesällä saada Arsenalin hyökkääjän Oliver Giroudin seuraansa, mutta ranskalainen päätti viime hetkellä jäädä nykyiseen seuraansa. Koemanin mukaan juuri Giroudin epäonnistunut hankintayritys oli lopullinen syy, miksi hollantilainen sai lähteä seurasta.

Koemanin mukaan Giroudin sopimus Evertonin kanssa oli hyvin lähellä, mutta kariutui viime hetkellä pelaajan mielenmuutokseen.

”Giroud oli meillä jo rakennuksessa sisällä. Hänen päätöstä oli hyvin vaikea hyväksyä” Koeman kertoo kesän hankintayrityksestä.

”Hän olisi ollut meille täydellinen pelaaja. Kertokaa minulle, mistä löytyy häntä parempi hyökkääjä” Koeman jatkaa.

Evertonin suurimmat ongelmat ovat kulminoituneet kuluvalla kaudella nimenomaan tehottomuuteen ja ranskalainen olisi varmasti ollut tähän loistava lääke. Koemanin mielestä Lukaku oli joukkueelle hyvin tärkeä pelaaja muutenkin kuin vain maaliensa takia.

”Lukaku oli nopea, vahva ja suoraviivainen. Hänen kanssaan pystyimme tarvittaessa pelaamaan myös pitkää palloa. Nyt meillä oli Nicola Vlasic ja Wayne Rooney, jotka haluavat pallon jalkaan.” Koeman miettii.

Koemanin tehtäviä Evertonissa hoitaa toistaiseksi väliaikainen manageri ja ex-Everton pelaaja David Unshworth. Seura ei ole vielä ilmoittanut, kuka tulee ottamaan ohjat seurassa vakituisesti jatkossa.