Advertisement

Guardiola ei usko tappiottomaan kauteen

Manchester City joutui sunnuntaina Valioliigassa pitkästä aikaa kunnon testin eteen Huddersfield Townin vieraana. Kotijoukkue puolusti tiiviisti koko joukkueen voimin ja onnistui siirtymään johtoon ennen taukovihellystä. Manchester City näytti kuitenkin suuruutensa ja nousi kahden toisen puoliajan maalin myötä vielä rinnalle ja ohi.

Mitä pidemmälle Cityn Valioliiga-kausi etenee ilman tappioita, sitä enemmän kiihtyy puheet mahdollisesta kaudesta ilman tappioita. Ainoastaan Arsène Wengerin Arsenal kaudella 2003-04 on pystynyt Valioliigan aikana pelaamaan koko kauden ilman ainuttakaan tappiota. Jos Cityn manageri Pep Guardiolalta kysytään, eilinen peli oli osoitus siitä, ettei tuo saavutus tule myöskään heiltä onnistumaan.

”Me tulemme häviämään vielä, se tulee tapahtumaan. Aivan varmasti. Tänään se oli niin lähellä että se tulee tapahtumaan”, Guardiola totesi Sky Sportsin mukaan. ”Jos pelaisimme kerran joka viikko, ehkä sanoisin teille että tulee olemaan vaikeaa menettää pisteitä. Mutta kun pelaamme kolmen päivän välein ja kun katsoo aikatauluamme joulu- ja tammikuulle – nyt menemme Donetskiin pelaamaan Mestarien liigaa – se on mahdotonta.”

City nousi puoliajalla tappioasemasta voittoon Valioliigassa ensimmäistä kertaa sitten huhtikuun 1996. Joukkueen voittoputki Valioliigassa kasvoi jo 11 ottelun mittaiseksi. Kaikissa kilpailuissa City ei ole hävinnyt 18 viimeiseen otteluun.

”Kahdeksantoista peliä putkeen on loistavaa. Meillä on yksitoista voittoa putkeen Valioliigassa. Olemme tällä hetkellä hyvässä paikassa”, Guardiola jatkoi. ”Olen tyytyväinen koska tiedän että kannattajamme olivat hyvin iloisia nähdessään joukkueen joka jatkoi taistelua loppuvihellykseen asti. Se ilahduttaa minua kaikkein eniten.”