Advertisement

Guardiola: Otteluruuhka on katastrofi

Toistaiseksi yhä voittamattomana Valioliigassa säilyvä Manchester City on alkanut tuntea otteluruuhkan nahoissaan. Nuori brasilialaishyökkääjä Gabriel Jesus joutui jättämään kentän Cityn edellisessä ottelussa Crystal Palacea vastaan loukattuaan polvensa. Vaikka loukkaantuminen onkin Jesusin mukaan lievempi kuin ensin pelätään, on nuorukainen ainakin kuukauden sivussa. Myös Cityn kenties paras pelaaja Kevin De Bruyne loukkaantui samassa ottelussa Crystal Palacen Jason Puncheonin taklattua häntä rumasti.

Cityn manageri Pep Guardiola ei ymmärrettävästi ole näistä asioista mielissään. Toista kauttaan Englannissa valmentava Guardiola on aiemmin valmentanut Espanjassa ja Saksassa, joissa molemmissa pidetään huomattavat talvitauot. Hänen mukaansa nykyinen tilanne on katastrofaalinen, mutta siihen on vain totuttava.

”Jos yritätte sanoa, että teknisesti tai fyysisesti tämä on hyvä pelaajille: ei se ole. Se on katastrofi”, Guardiola puhkui BBC Sportin mukaan. ”Mutta se on perinne ja minun täytyy sopeutua tilanteeseen. Joskus meillä on kolme päivää aikaa palautua, joskus neljä ja joskus kaksi. Tilanne on kuitenkin kaikille sama.”

”Viime kaudella meillä oli vähemmän palautumisaikaa kuin tällä kaudella. Ehkä ensi kaudella on taas enemmän. Se on mitä on. Tällaiseen asiaan voin antaa mielipiteeni, mutta luuletteko että se vaikuttaa päättäjiin? Ei tietenkään.”

City pelasi Valioliigaa viime viikolla keskiviikkona ja sunnuntaina. Tänään he pelaavat vielä pelin ja sitten tiedossa on kaksi cupin peliä ensi lauantaina ja tiistaina. Liigacupin kaksiosaiset välierät tuovat niin Manchester Citylle, Chelsealle kuin Arsenalillekin kaksi ottelua lisää muutenkin tiukkaan otteluohjelmaan.