Advertisement

Harry Kane kannattajien vuoden pelaaja

Football Supporters’ Federationin (FSF) eli Englannin jalkapallokannattajien järjestön vuotuinen palkintogaala järjestettiin eilen Lontoossa viidettä kertaa. Gaalassa palkitaan järjestön äänestämänä muun muassa vuoden mies- ja naispelaaja, vuoden selostaja ja vuoden sanomalehti. Tänä vuonna ääniä annettiin FSF:n mukaan melkein neljännesmiljoona.

Illan pääpalkinnon eli vuoden miespelaajan vei nimiinsä Tottenham Hotspurin kärkimies Harry Kane. Kane voitti palkinnon ennen äänestyksessä toiseksi tullutta Kevin de Bruynea. Muina ehdokkaina olivat Cesar Azpilicueta, N’Golo Kanté, Hugo Lloris sekä Romelu Lukaku.

Kane ei itse ollut paikan päällä noutamassa palkintoa, mutta lähetti äänestäjille videoterveiset, jotka esitettiin gaalassa.

”Haluan vain sanoa suuret kiitokset jalkapallokannattajien järjestölle. Olen pahoillani etten päässyt paikalle vastaanottamaan tätä palkintoa. Olen tästä palkinnosta erittäin ylpeä, fanien tuki ympäri maan on oikeastaan tajunnanräjäyttävää,” Kane totesi videolla. ”Kiitos. Vuosi on totta kai ollut hyvä minulle. Voitin Valioliigan maalikuninkuuden ja tein voittomaalin jolla selviydyimme MM-kisoihin. Nämä ovat asioita joista olen hyvin ylpeä.”

Viidettä kertaa jaetun palkinnon ovat aikaisemmin voittaneet Philippe Coutinho, Alexis Sanchez, Luis Suarez ja Sergio Agüero. Aiemmin palkinto on siis mennyt aina eteläamerikkalaisille pelaajille.

”Harrylla on ollut loistava vuosi. Hän teki selvästi enemmän maaleja kuin kukaan toinen korkeimmalla sarjatasolla, nostaen itsensä samalla Valioliigan eliittiin”, kommentoi jalkapallokannattajien järjestön Kevin Miles. ”Harry on ensimmäinen englantilainen pelaaja joka voittaa tämän palkinnon. Hän on tehnyt yli maalin per ottelu Englannille tänä vuonna ja haluaisimme nähdä tuon vireen jatkuvan MM-kisoissa.”