Advertisement

Harry Kane tahtoo voittaa pokaaleja

Tottenhamin kärkimies Harry Kane on viimeistään vuonna 2017 noussut jalkapallon aivan kuumimpien nimien joukkoon. Hän teki menneen kalenterivuoden aikana yhteensä 56 maalia seura- ja maajoukkueelleen, mikä oli enemmän kuin yhdelläkään toisella ammattilaispelaajalla. Taakse jäivät myös Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, joista jompi kumpi on ollut aina listan kärjessä sitten vuoden 2009, jolloin David Villa teki Valencialle ja Espanjalle 43 maalia.

Tähtistatuksen mukana Kanelle on tullut luonnollisesti myös uusia kosiskelijoita. Etenkin Real Madridin kerrotaan olevan kiinnostunut houkuttelemaan englantilaishyökkääjän riveihinsä. Kanea ei periaatteessa haittaisi myöskään pitkän uran tekeminen Tottenhamissa, mutta sen tapahtumiseksi hänellä on selkeät ehdot.

”Olen aina sanonut: jos jatkamme edistystä, jatkamme kehittymistä ja alamme myös voittaa pokaaleja. Se on tavoite. Niin kauan kuin seura tekee näitä asioita niin kyllä, olen tyytyväinen täällä”, Kane kommentoi The Telegraphin mukaan.

Tottenhamin tulokset ovat manageri Mauricio Pochettinon alaisuudessa parantuneet, mutta pokaaleja ei ole vielä näkynyt. Harry Kanen aikakaudella Tottenhamin parhaat saavutukset ovat toinen sija niin Valioliigassa kuin liigacupissakin.

Coutinhon siirto Barcelonaan on herättänyt kysymyksiä, onko seuroilla enää paljoakaan sananvaltaa, vai pystyvätkö pelaajat sanelemaan itse ehtonsa. Kanen näkemyksen mukaan ei ole seuran edun mukaista yrittää pitää pelaajaa väkisin.

”Jos pelaaja haluaa lähteä, niin miksi häntä estettäisiin? Hän ei aio olla osa seuraa, ei pelaa joka pelissä eikä laita itseään täysillä likoon”, Kane pohti. ”Coutinho oli mielestäni hyvin ammattimainen viimeiset puoli vuotta ja Liverpool sai hyvän tarjouksen Barcelonalta ja hyväksyi sen joten en sanoisi heidän olevan voimattomia. Mutta ymmärrän miksi pois haluava pelaaja myös päästetään.”