Advertisement

Huddersfieldille lainapuolustaja Monacosta

Ranskan liigassa toisella sijalla olevan AS Monacon puolustaja Terence Kongolo siirtyy Valioliigan Huddersfield Towniin loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Huddersfield tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Feyenoordissa läpimurtonsa tehnyt 23-vuotias Kongolo siirtyi Monacoon vasta viime kesänä 15 miljoonan euron siirtosummalla. Hän pääsi Monacossa pelaamaan vain kuusi ottelua syyskauden aikana, joten lainasopimus sopii hyvin kaikkien tahojen intresseihin. Huddersfieldin manageri David Wagner manasi eilen julkisesti joukkueensa löysää puolustuspeliä 3-0 -tappioon päättyneessä ottelussa Leicesteriä vastaan.

”Terence on huippupelaaja, jota me olemme seuranneet jo Feyenoordista asti. Hänen suuri siirtonsa Monacoon kesällä vei hänet meidän ulottumattomiimme, mutta olemme iloisia, että saamme hänet nyt lainalle”, Wagner kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Hän on korkealaatuinen nuori toppari ja antaa meille mainion vaihtoehdon valioliigakauden loppuun asti. Kun Michael Hefele ja Jon Gorenc-Stankovic vasta palailevat pitkistä loukkaantumisistaan, tämä oli tärkeä siirto.”

Keskuspuolustajan tontin lisäksi Kongolo on pelannut urallaan myös vasempana laitapuolustajana. Hollantilaiselle tyylille ominaisesti hänen parhaimpiin avuihinsa kuuluu pallollinen pelaaminen. Kongolo on edustanut myös Hollannin maajoukkuetta kolmen ottelun verran.

”Terencellä on ominaisuuksia jotka sopivat hyvin meidän pelityyliimme. Hän on atleettinen ja hyvin liikkuva ja hän on koko ajan päkiöillään niin puolustaessa kuin pallollisenakin”, Wagner hehkutti. ”Olen innoissani, että pääsen työskentelemään hänen kanssaan loppukauden ajan.”

Huddersfieldillä on meneillään neljän ottelun voitoton putki, mutta silti alkukausi on sujunut yli odotusten. Joukkue on tällä hetkellä Valioliigan sarjataulukossa sijalla 11. Kautta on kuitenkin vielä lähes puolet jäljellä, joten Kongolon kaltainen vahvistus tulee hyvään aikaan.