Advertisement

Hughes: Stoke ei ole kriisissä

Stoke City koki lauantaina kotikentällään karvaan tappion, kun Bournemouth kävi hakemassa täyden pistepotin lukemin 1-2. Tuo tulos oli lisäystä alkukauteen, joka on ollut parhaimmillaan vaihteleva ja huonoimmillaan surkea.

Tuloksellisesti kovia suorituksia olivat voitto Arsenalista sekä tasapeli Manchester Unitedin kanssa. Chelsealle ja Manchester Citylle Stoke sitten on hävinnyt yhteensä yhdeksän maalin erolla. Tappiot ovat tulleet myös Newcastlea ja Evertonia vastaan.

Yhdeksän ottelun jälkeen Stoke on Valioliigan sarjataulukossa sijalla 17. Se on tasapisteissä putoajan paikalla olevan Evertonin kanssa. Evertonin maaliero on kuitenkin yhden maalin verran huonompi.

Tilanne sarjataulukossa on Stoken kannalta melko harvinainen. Stoke nousi Valioliigaan keväällä 2008. Seuraavien yhdeksän kauden aikana se ei ole kertaakaan ollut kauden päätteeksi 14. sijaa alempana sarjataulukossa. Fanit ovat olleet jokseenkin kyllästyneitä Stoken otteisiin ja tapaan päästää helppoja maaleja. Se on lisännyt painetta manageri Mark Hughesin päällä. Hughes ei kuitenkaan ole huolissaan tilanteesta.

”Tämä ei ole kriisi minun mielestäni. Meillä on tilanne päällä liigasijoitusta ajatellen, mutta meillä on hyviä pelejä tulossa. Me tulemme olemaan ihan kunnossa”, Hughes kommentoi The Telegraphin mukaan.

Hyvillä peleillä Hughes viittaa tulevaan neljän ottelun putkeen, jossa Stoke kohtaa Watfordin, Leicesterin, Brightonin ja Crystal Palacen. Hyvät tulokset noista nostaisivat joukkueen jo huomattavasti parempaan tilanteeseen.

”Me olemme hyvin harvoin jumbokolmikossa kauden päättyessä ja me aina tuomitsemme kauden 38 ottelun perusteella emmekä kahdeksan tai yhdeksän ottelun perusteella”, Hughes jatkoi. ”Fanit saavat nauttia manageriryhmästä joka on ollut tässä tilanteessa aiemminkin menestyksekkäästi joten heidän ei kannata olla huolissaan. Nyt pitää antaa ihmisten tehdä jatkaa työtänsä ja selättää tämä putki.”

Hughesin painetta varmasti lievittää tieto siitä, että taustalla on yksi Valioliigan vähiten impulsiivisista omistajista. Peter Coates tuli Stoke Cityn johtoon vuonna 2006 ja joukkueella on sen jälkeen ollut vain kaksi manageria, Tony Pulis (2006-13) ja Hughes (2013-).