Advertisement

Hughton uskoo Brightonin katkaisevan ManU:n kotiputken

Seuran historian ensimmäistä Valioliiga-kautta pelaava Brighton & Hove Albion on myöskin aloittanut tämän historiallisen kauden mukiinmenevästi. Brighton on napannut 12 ottelustaan Valioliigassa neljä kappaletta niin voittoja, tasapelejä kuin tappioitakin. Kerätyt 16 pistettä oikeuttavat tällä hetkellä yhdeksänteen sijaan, korkeimmalle kolmesta nousijajoukkueesta.

Lauantaina on kuitenkin tiedossa suuri haaste, kun Brighton matkustaa etelärannikolta pohjoiseen kohtaamaan vierasottelussa Manchester Unitedin. Unitedilla on menossa hurja, yli 14 kuukauden mittainen tappioton putki kotikentällään Old Traffordilla. United hävisi kotonaan viimeksi viime vuoden syyskuussa, kun paikallisvastustaja Manchester City kävi hakemassa pisteet lukemin 2-1.

Brightonin manageri Chris Hughton uskoo kuitenkin, että juuri he ovat se joukkue, joka tuon kotiputken vihdoin pystyy päättämään.

”Totta kai me pystymme. Me tiedämme mitä meidän täytyy tehdä tehdäksemme sen”, Hughton kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Tällä tasolla ei ole montaa joukkuetta, jotka menevät sinne ja voittavat. Meidän täytyy pelata hyvin korkealla tasolla ja varmasti omata myös hieman sitä onnea, joka kuuluu vierasvoittoon mistä tahansa isoista joukkueista.”

Brightonin toistaiseksi ainoa vierasottelu tällä kaudella niin sanottuja kuutta suurta joukkuetta vastaan pelattiin Arsenalin vieraana lokakuussa. Sen ottelun Brighton hävisi 2-0. Hughtonin mukaan tärkeintä on uskoa itseensä eikä lähteä häviämään ottelua jo valmiiksi.

”Mutta näitä päiviä varten olemme tehneet joukkueena kovasti töitä ja näiden takia me nousimme. Me yritämme antaa hyvän kuvan itsestämme ja toivomme pystyvämme tekemään sen”, Hughton jatkoi. ”Sinne ei voi lähteä pelkäämään koska siinä tapauksessa tapahtuu väistämätön. Sinne täytyy mennä sillä uskolla ja itseluottamuksella että voimme saada jotain.”

Manchester Unitedin ja Brightonin välinen Valioliiga-ottelu pelataan lauantaina alkaen kello 17.00 Suomen aikaa.