Advertisement

Jättiyllätys! Zlatan mukana jo viikonloppuna

Manchester Unitedin manageri José Mourinho on juuri vahvistanut seuran verkkosivuilla, että pitkään loukkaantuneena ollut kolmikko Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba ja Marcos Rojo ovat kaikki pelikunnossa ja mukana kokoonpanossa jo lauantain Valioliiga-ottelussa Newcastle Unitedia vastaan.

Pogban paluuta osattiin toivoa maaottelutauon jälkeiselle ajalle, mutta etenkin Ibrahimovicin paluu tulee Unitedin kannattajille myönteisenä yllätyksenä. Optimistisimmissakin arvioissa hänen paluunsa oli ajoitettu jonnekin päin joulukuuta.

”Hän on kuntoutunut täysin. Hänen ei tietenkään voi odottaa olevan valmis pelaamaan täyttä 90 minuuttia tai pelaamaan peräkkäisiä pelejä kuten hän on tehnyt koko uransa ajan”, Mourinho sanoi Ibrahimovicista. ”Nyt hän tarvitsee aikaa saadakseen takaisin tasonsa, kuntonsa, itseluottamuksensa, terävyytensä ja kaiken muun. Mutta kliinisesti katsottuna se, että hän on valmis pelaamaan on fantastista.”

Ibrahimovic loukkasi polvensa viime huhtikuussa ja on ollut sivussa siitä lähtien. Hänen sopimuksensa Unitedin kanssa päättyi kesällä, mutta hän allekirjoitti elokuussa uuden, tämän kauden kattavan sopimuksen.

Portugalilaispakki Rojo loukkasi polvensa niin ikään huhtikuussa, eikä hänkään ole tällä kaudella vielä pystynyt pelaamaan. Unitedin kannalta kenties tärkein palaaja on kuitenkin Pogba.

Pogba loukkasi reitensä syyskuussa Mestarien liigan ottelussa FC Baselia vastaan. Hänen poissaollessaan United on jatkanut voittojen tiellä Mestarien liigassa, mutta esimerkiksi kolmesta viimeisestä Valioliigan ottelusta joukkue on hävinnyt kaksi, Huddersfield Townille sekä Chelsealle.

”Tällä kaudella voi selkeästi nähdä Manchester Unitedin ennen Paulin loukkaantumista sekä joukkueen Paulin loukkaantumisen jälkeen. Se on niin yksinkertaista”, Mourinho kommentoi Pogban tärkeyttä.

Manchester United kohtaa Newcastlen kotikentällään lauantaina. Ottelu pelataan alkaen kello 19.30 Suomen aikaa.