Advertisement

Joukkuetoveri uskoo Austinin kuuluvan Englannin maajoukkueeseen

Southamptonin kärkimies Charlie Austin on hurjassa vireessä juuri tällä hetkellä. Hän on tehnyt neljässä viimeisessä Valioliiga-ottelussa yhtä monta maalia. Yhteensä hän on onnistunut kasvattamaan kauden maalisaldonsa viiteen.

Austin on samalla osoittanut kuuluvansa avauskokoonpanoon. Alkukauden otteluiden alut hän vietti kokonaisuudessaan penkin puolella. Yhteensä hän on nyt päässyt kolmessa liigaottelussa avauskokoonpanoon ja tehnyt niissä neljä maalia.

Myös Southamptonin espanjalainen keskikenttäpelaaja Oriol Romeu on ollut vakuuttunut Austinin maali-ilottelusta.

”Siinä vireessä oleva hyökkääjä on erittäin hieno asia”, Romeu kommentoi Daily Echon mukaan. ”Charlie on huippuluokan hyökkääjä ja meidän täytyy vain nauttia siitä ja jatkaa hänen ruokkimistaan palloilla. Haluamme luoda lisää paikkoja ja tiedämme ettei hän tarvitse monta tehdäkseen maalin, joten se on hieno tunne.”

28-vuotias Austin on päässyt kerran urallaan Englannin miesten maajoukkueen mukaan. Hän kuitenkin vietti ystävyysottelut Irlantia ja Sloveniaa vastaan toukokuussa 2015 kokonaisuudessaan penkillä eikä tehnyt vielä debyyttiään. Romeu uskoo kuitenkin, että Austin on näyttänyt tarpeeksi noustakseen valmentaja Gareth Southgaten suunnitelmiin MM-kisajoukkueen hyökkääjiä valittaessa.

”Näen hänen pääsevän sinne. Sataprosenttisesti”, Romeu hehkutti. ”Hän on hyvä kärkimies. Hänellä on uskomaton kyky päästä keskityksiin ja maalialueelle, hän on älykäs jalkapalloilija. Hän on valmis lähtemään ja hän on todistanut sen. Hän käyttää paikkansa joka kerta. Hän on aina vaarallinen.”

Osa tuosta on varmasti vain joukkuetoverin hehkutusta, mutta ei Englannin hyökkääjätilanne aivan optimaalinen ole. Ilman loukkaantumisia Harry Kane on varma ykköshyökkääjä ja Jamie Vardy sekä laidempana viihtyvät Marcus Rashford ja Raheem Sterling myös mukana. Loput vaihtoehdoista ovatkin joko veteraani-ikäisiä (Jermain Defoe), loukkaantumisherkkiä (Daniel Sturridge, Danny Welbeck) tai edustustasolla hyvin kokemattomia (Tammy Abraham, Dominic Solanke). Nykytahdilla ei olisi mahdotonta kuvitella Austinin nimen ilmestyvän spekulointeihin mukaan.