Advertisement

Kane ei vielä mieti Shearerin ennätyksen rikkomista

Ennen tapaninpäivän ottelua Tottenhamin ja Southamptonin välillä Harry Kane oli tehnyt kalenterivuoden 2017 aikana 36 maalia Valioliigassa. Määrä on vain yksi vähemmän kuin Alan Shearerin yhden kalenterivuoden ennätys, 37 maalia. Kane laukoi Southampton-ottelun ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia ja rikkoi Shearerin ennätyksen.

Shearerin hallussa on myös Valioliigan kaikkien aikojen maaliennätys, 260 maalia. Ainoastaan Wayne Rooney on Shearerin lisäksi pystynyt ylittämään 200 maalin rajan. 24-vuotias Kane on nyt tehnyt Valioliigassa 95 maalia. Jo tässä vaiheessa miehen uraa on aloitettu spekulaatio siitä, pystyykö hän viimein olemaan se pelaaja, joka rikkoo Shearerin ennätyksen. Kane itse ei halua katsella vielä niin kauas tulevaisuuteen.

”Totta kai unelmoin siitä, mutta mielestäni olisi hölmöä ryhtyä katsomaan niin kauas eteenpäin”, Kane sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Minulla on vielä pitkä matka edessäni. Jalkapallossa voi tapahtua vaikka kuinka paljon.”

Ilman loukkaantumisia on varmaa, että Kane rikkoo sadan maalin rajan tämän kauden aikana. 160 maalia lisää tarkoittaisi esimerkiksi kymmentä kuudentoista maalin kautta. Sen jälkeen Kane olisi 34-vuotias. Tärkeintä on kuitenkin pysyä kunnossa ja välttää pahat loukkaantumiset.

”Toivottavasti pysyn kunnossa, pysyn terävänä ja sitten katsotaan mitä tapahtuu. Ehkä sitten jos pääsen kahteen sataan ja minulla on vielä hyviä vuosia jäljellä voin ryhtyä ajattelemaan sitä. Mutta tällä hetkellä keskityn erikseen jokaiseen peliin. Minulla on ollut loistava vuosi 2017 ja toivottavasti, omalta kannaltani, edessä on vielä parempi 2018 ja kehityn edelleen.”