Advertisement

Ketkä lähtevät Arsenalista tänä kesänä? -”Tulemme myymään pelaajia”

”Ollakseni rehellinen, numerot ovat liian suuret. Joudumme antamaan joidenkin pelaajien mennä.”

Arsenalin valmentaja Arsene Wenger on paljastanut lehdistölle vielä myyvänsä pelaajia kesän siirtoikkunan aikana.

Arsenal ja Wenger on tunnettu passiivisuudestaan pelaajamarkkinoilla, ja lähivuosina varsinkin myytyjen pelaajien lista on melkein olematon. Ranskalaisvalmentaja on Community Shieldin voiton jälkipuinneissa ilmoittanut joukkueensa olevan jo liian laaja, ja että siirtoja pois Arsenalista on luvassa ennen siirtoikkunan umpeutumista.

”Ollakseni rehellinen, numerot ovat liian suuret. Joudumme antamaan joidenkin pelaajien mennä. Liika kilpailu peliajasta on haitallista, mutta niin on myös liian vähäinen”, Wenger kommentoi joukkueensa tilannetta.

Ketkä Arsenalin rivistöstä ovat mahdollisten siirtojen edessä?

Arsenalin värväys Alexandre Lacazette on vahvistanut merkittävästi joukkueen hyökkäysvoimaa, ja hyökkäysosasto näyttää Lacazettea lukuun ottamatta pysyvän pitkälti samana kuin viime kaudella, nyt kun myös Alexis Sanchezin tilanne näyttää rauhoittuvan.

Puolustukseen Schalkesta värvätty Sead Kolasinac puolestaan ruuhkauttaa jo valmiiksi todella leveää Arsenal-laitapuolustusta, ja tältä osastolta on mitä luultavammin lähtökuopissa useampikin pelaaja. Niin Calum Chambers, Mathieu Debuchy, Kieran Gibbs kuin myös Suomen kansalainen Carl Jenkinson ovat viime vuosina nauttineet ainoastaan hetkellisestä vastuusta, ja ovat varmasti avoinna siirroille pois Lontoon punapaidoista mikäli sopiva koti löytyisi vihreämmiltä laitumilta.

Carl Jenkinsonin aika Arsenalin paidassa saattaa olla mennyttä. Kuva: Alloverpress.fi

Keskikentän taituri Jack Wilshere on loukkaantumisten ja lainapestin myötä tippunut Arsenalin nokkimisjärjestyksessä. Viime kauden Bournemouthissa lainalla viilettänyt Wilshere ei onnistunut tekemään toivottua tuhoa The Cherriesin paidassa, ja joutui lopettamaan kautensa tapansa mukaisesti loukkaantumisen takia huhtikuussa. Todella loukkaantumisaltis Wilshere on täten vielä alkukauden sairastuvalla, ja lähtö pois punapaitojen riveistä on varmasti agendalla.

Viime kesän siirtoikkunassa 17 miljoonalla punnalla hankittu Lucas Perezin piti vahvistaa joukkueen hyökkäysvoimaa, mutta ei ole onnistunut murtautumaan Wengerin suosioon, ja peliaika on jäänyt mitättömän pieneksi. Perez on jo viimekauden aikana yrittänyt pakottaa siirtoa pois vähäisen peliajan seurauksena, ja viimeinen tippa tuli Lacazetten värväyksen myötä. Wengerin suhtautumista Perezin taitoihin ja vähäiseen peluuttamiseen ollaan ihmetelty, ja Newcastlen osoittaman kiinnostuksen myötä siirto on enemmän kuin lähellä.

Arsenalin 33-miehinen edustusjoukkue aloittaa kautensa perjantaina Valioliigan avausottelussa Leicesteriä vastaan. Peli vihelletään käyntiin Suomen aikaan kello 21:45.