Advertisement

Klopp aliarvioi Evertonin? – ”hän ei tainnut ymmärtänyt kuinka iso peli oli kyseessä”

Merseysiden derby päättyi viikonloppuna 1-1 -tasatulokseen, vaikka kotijoukkue Liverpool hallitsikin kenttätapahtumia. Wayne Rooney tasoitti ottelun toisen puoliajan loppupuoliskolla rangaistuspotkusta, jota ei Liverpool-manageri Jurgen Kloppin mielestä olisi koskaan kuulunut viheltää. Liverpoolin seuralegenda Phil Thompsonin mukaan Kloppinkin on kuitenkin syytä katsoa peiliin.

Saksalaismanageri nimittäin jätti vaihtopenkille joukkueen brassitähdet Philippe Coutinhon ja Roberto Firminon. Klopp ilmeisesti aliarvioi vastustajaansa sillä hän vaihtoi yhteensä kuusi pelaajaa avauksesta aiemmin viikolla pelattuun Mestarien liigan otteluun verratessa. Thompson ei tuosta kierrätyksestä innostunut.

– Me Liverpool-fanit olemme valittaneet rotaatiosta muutamien viikkojen ajan, mutta tämä oli derby. Derbyssä peluutetaan parasta mahdollista joukkuetta, Thompson sanoi Sky Sportsille.

– Huolestuin avauskokoonpanon nähtyäni. Klopp ei tainnut ymmärtää, kuinka iso peli oli kyseessä. Jos vastassa olisi ollut Manchester United, hän olisi peluuttanut parasta avausta, joten ehkä kyse oli enemmän ylimielisyydestä kuin rotaatiosta.

– Tiesimme, että Everton panisi bussin parkkiin ja olisimme tarvinneet Coutinhon taitoa. En myöskään olisi ottanut Mohamed Salahia kentältä pois, Thompson jatkaa jälkiviisastelua.

Liverpool roikkui viime kaudella mestaruustaistossa mukana aina vuodenvaihteeseen saakka, jolloin avainpelaajien ylirasitus alkoi näkyä joukkueen otteissa ja tappioita alkoi tulla. Vuoden viisaampana Klopp on kierrättänyt tällä kaudella pelajiaan, mutta onko kierrätys mennyt jopa liian pitkälle?

– Klopp poltti näppinsä viime tammikuussa, kun hän ei kierrättänyt kokoonpanoa tarpeeksi. Nyt hän on tehnyt avauskokoonpanoihinsa 20 vaihtoa enemmän kuin mikään muu seura tällä kaudella, joten ehkä hän on vienyt rotaation jopa liian pitkälle, Thompson arvelee.