Klopp hehkuttaa Virgil Van Dijkin Liverpool-uran alkaneen satumaisella tavalla

Liverpoolin ennätyshankinta Virgil Van Dijk pelasi eilen ensimmäiset minuuttinsa uuden seuransa paidassa FA Cupin Merseysiden derbyssä Evertonia vastaan. Hollantilainen oli ottelussa avauksessa ja sai alle heti täydet minuutit Liverpoolin 2-1 voittoon päättyneessä ottelussa. Joukkueen managerin Jürgen Kloppin mukaan pelaajan Liverpool-ura lähti käyntiin satumaisella tavalla. Van Dijk puski nimittäin kulmapotkusta 85. peliminuutilla ottelun voittomaalin.

”Satumainen tarina maailmassa, jossa ei juuri ole satumaisia tarinoita nykypäivänä”, Klopp hehkuttaa ottelun jälkeen.

”Minusta tämä oli todella erityistä. Päätös hänen peluuttamisestaan oli todella vaikea. Jos olen täysin rehellinen, niin en ajatellut laittaa häntä aluksi avaukseen tänään. Mutta Dejanilla (Lovren) ja Raggylla (Ragnar Klavan) olivat pelanneet todella paljon viime aikoina, joten muutin mieleni asian suhteen tänä aamuna. Ja se auttoi.”

”Hän näytti kentällä juuri sellaisia asioita, joita haluamme hänen näyttävän myös tulevaisuudessa. Puskumaali tietenkin, mutta myös hyviä ensikosketuksia ja loistavaa pelaamista paineen alla. Hän on myös todellinen uhka erikoistilanteissa.”

Van Dijkin odotetaan olevan ratkaisu Liverpoolin kuluvalla kaudella esiintyneisiin puolustusongelmiin. Nuo ongelmat ovat johtaneet siihen, että Liverpool on pudonnut Manchester Cityn kelkasta mestaruustaistossa, vaikka eivät ole hävinneet kaudella kuin kaksi peliä. Tuo on Valioliigassa Cityn jälkeen toiseksi vähiten. Puolustuksen haparoinnin takia sen sijaan liian moni peli on Liverpoolin osalta päättynyt tasan.