Advertisement

Klopp kehuu kesähankintaansa loistohankinnaksi

Liverpooliin kesällä 38 miljoonan punnan kaupassa siirtynyt Egyptin maajoukkuepelaaja Mohamed Salah on ollut yksi alkukauden pirteimpiä pelaajia Valioliigassa. Erittäin nopea laituri on ollut paitsi tehokas, myös erittäin tunnollinen puolustussuuntaan.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on jakanut kiitosta tuoreelle hankinnalleen. Kloppin mielestä egyptiläinen on sopeutunut joukkueeseen hyvin nopeasti.

”Asioita ei ikinä pitäisi pitää itsestään selvyyksinä, mutten ole yllättynyt Salahin nopeasta sopeutumisesta joukkueeseen.” Klopp kertoo.

”Hän oli mukana koko harjoituskauden, joten hänellä on ollut myös riittävästi aikaa omaksua pelitapamme. Toisin kuin mitä moni odottaa Alex Oxlade-Chamberlainilta, jolla ei ole vastaavaa aikaa vielä ollut” saksalainen jatkaa.

Liverpoolin kausi ei ole alkanut kovin ruusuisesti Valioliigassa. Joukkue tyrmäsi Arsenalin 4-0 kotonaan Anfieldillä, mutta seuraavalla kierroksella City teki sille saman vieläkin rumemmilla 5-0 lukemilla. Salah on kuitenkin ollut valopilkku Liverpoolin alkukaudesta. Vielä hieman kliinisemmällä viimeistelyllä pelaaja voisi hätyytellä myös maalitilaston piikkipaikkaa.

Uskomattoman nopeutensa ansioista Salah tulee kauden edetessä luomaan vahvan peloitteen vastustajille yhdessä toisen laiturin Sadio Manen kanssa.

Valioliiga on Salahille jo entuudestaan tuttu sillä Liverpool-pesti on sen toinen Valioliigassa. Ensimmäisellä kerralla Chelseassa Salah ei onnistunut murtautumaan pelaavaan miehistöön ja peliakaa lähdettiin hakemaan muualta. Salahin tie päättyi lopulta AC Romaan, josta Klopp hankki pelaajan Anfieldille viime kesänä.

Klopp on vakuuttunut, että pelaajan kyvyt ja potentiaali huomioiden 38 miljoonan punnan hintalappua voidaan pitää loistavana kauppana Liverpoolin kannalta.

”Mikä hinta oli? 38 Miljoonaa puntaa? En voi koskaan sanoa tällaisen summan olevan halpa, mutta hän on todella hyvä pelaaja, josta olimme todella vakuuttuneita. Siksi me halusimme hänet” Klopp kertoo.

”Jos katsot ensimmäistä peliä Watfordia vastaan, se oli aluksi hänelle melko vaikea. Se oli melko fyysistä, ja ehkä joillakin ihmisillä oli epäilyksiä siitä, että se olisi vaikeaa hänelle.” Klopp jatkaa.

Salah sopii Kloppin ja Liverpoolin pelitapaan erinomaisesti ja pelaaja tulee varmasti olemaan yksi sarjan vaarallisimmista pelaajista kuluvan kauden aikana.

Tänää pelatussa ottelussa Leicesterin vieraana Salah teki joukkueensa ensimmäisen maalin 2-3 Liverpoolin voittoon päättyneessä ottelussa. Näin Liverpoolikin voitti vihdoin Oxlede-Chamberlainen saavuttua joukkueeseen.