Klopp: Kolmen maalin johdon hukkaaminen pelaajien virhearviointi

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp luottaa edelleen pelaajiensa luonteeseen, vaikka joukkue menetti eilen Sevillaa vastaan pelatussa ottelussa varman tuntuisen kolmen maalin johtoaseman. Liverpool johti ottelua puolen tunnin pelin jälkeen jo 0-3, mutta toisella puoliajalla Sevilla kampesi vielä tasoihin.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä fantastinen. Toisella puoliajalla teimme virheen, emmekä jatkaneet jalkapallon pelaamista.” Klopp kertoo.

”Meistä tuli passiivisia ja he tekivät ensimmäisen maalin. Luonnollisesti ilmapiiri stadionilla muuttui nopeasti ja he saivat suuren itseluottamusruiskeen.”

”Teimme hieman samalla tavalla kotonamme. Käytimme yleisöä ja ilmapiiriä hyväksemme. Ilmapiiri auttoi Sevillaa ja heidän täytyi näyttää todellista luonnettaan noustakseen.”

Tilanne olisi ollut saksalaismanagerin mukaan toinen, mikäli Liverpool olisi johtanut kolmella maalilla kotikentällään Anfieldillä. Kloppin mukaan Sevillan päästäminen mukaan peliin ja johtoaseman hukkaaminen oli vain pelaajien virhearviointia.

”Peliä hallittaessa ei saa ryhtyä passiiviseksi tällä tavalla. He ovat vain ihmisiä ja tämä oli virhearviointi heiltä.” Klopp jatkaa.

Klopp ei myönnä, että joukkueella olisi tasapelin johdosta yleistä ongelmaa. Hänen mukaansa tasapeli tapahtui ja jalkapallossa kaikki on mahdollista.

Sevillan nousu tasapeliin tarkoitti kotijoukkueelle sitä, että heidän vuoden mittainen tappioton kotiputkensa sai jatkoa, vaikka tilanne näytti heidän kohdallaan erittäin hankalalta hetken.