Advertisement

Klopp ottaa vastuun puolustajansa heikosta esityksestä

Sevillan ja Liverpoolin välinen Mestarien liigan ottelu tiistaina oli toistaiseksi yksi villeimmistä ja vauhdikkaimmista peleistä tällä kaudella. Ottelussa mentiin päästä päähän hurjaan tahtiin ja nähtiin peräti kuusi maalia lopputuloksen ollessa 3-3. Liverpool johti ensimmäisen puoliajan jälkeen jo kolmella mutta kotijoukkue taisteli upeasti tasoihin.

Liverpoolin vasen laitapakki Alberto Moreno, joka on Sevillan kasvatti, oli vahvasti syyllinen Sevillan kahteen ensimmäiseen maaliin. Ensimmäisessä hän aiheutti vapaapotkun, ja päästi sitten Wissam Ben Yedderin puskemaan vapaasti pallon maaliin edestään. Toisessa hän aiheutti heikon haltuunottonsa jälkeen rangaistuspotkun, jonka Ben Yedder laittoi kahdesti maaliin erotuomarin määrättyä ensimmäisen potkun uusittavaksi.

Moreno tuli vaihtoon hyvin pian tuon maalin jälkeen, joten tasoitusosumaan hänellä ei ollut osaa. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, ettei Morenoa käy syyttäminen myöskään kahdesta ensimmäisestä.

”Minä juttelin Alberton kanssa, häntä ei voi syyttää. Minä itse olen sataprosenttisesti vastuussa”, Klopp linjasi Sky Sportsin mukaan. ”Hän tuntee sieltä paljon ihmisiä joita hän tervehti. Hänen keskittymisensä ehkä putosi yksi, kaksi tai kolme prosenttia.”

Klopp antoi myös ymmärtää, että hänen olisi ehkä täytynyt tehdä muutoksia jo aiemmin välttääkseen Sevillan päästämisen mukaan otteluun. Eikä Moreno luonnollisesti ollut ainoa syypää maaleihin.

”Kyllä, rangaistuspotku oli Alberton ja vapaapotku oli Alberton muttei kyse ollut vain yhdestä pelaajasta. Miksi emme ottaneet taaksepäin syöttöä pois toisessa maalissa? Miksi pallo oli kahden pelaajamme välissä viimeisessä maalissa? Kun katson valintojani, ehkä olisin voinut muuttaa asioita aiemmin. Olen kertonut hänelle että luotan häneen yhä sataprosenttisesti.”