Advertisement

Kokematon Englanti tasapeliin Saksan kanssa

Englanti kohtasi MM-Karsintojen päätyttyä harjoitusottelussa edellisen maailmanmestaruuden voittaneen Saksan. Englannin kokoonpanosta puuttuivat loukkaantumisten takia Tottenhamissa pelaavat Harry Kane sekä Kieran Trippier. Ehkä suurin mielenkiinto kokoonpanossa kohdistui pelaajaan, joka pelasi Kanen paikalla. Kane on ollut maalleen erittäin tärkeä pelaaja ja maalle on tiedossa se tosiasia, että se on väistämättä todella suurissa ongelmissa mikäli tähtipelaaja loukkaantuu. Paikkaajaksi Saksaa vastaan pelatussa ottelussa manageri Gareth Southgate oli valinnut Leicesterin Jamie Vardyn. 

Ottelu alkoi Englannin kannalta loistavasti, kun hieman reilun minuutin pelin jälkeen Vardy pelattiin laidalla vapaaksi ja englantilainen antoi loistavan syötön maalin eteen, jossa Ruben Loftus-Cheek odotteli syöttöä, mutta ei aivan osunut palloon. Tilanteesta siunaantui kuitenkin loistava maalintekopaikka Kevin Wimmerille, joka laittoi tyhjästä maalista pallon sivuverkkoon. Loftus-Cheek pelasi ensimmäisen maaottelunsa eilen ja maali tuosta paikasta olisi ollut uskomaton tapa aloittaa maajoukkueura A-maajoukkueessa.

Manchester Cityn saksalaisella Leroy Sanella oli kaksikin loistavaa maalintekopaikkaa ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin sisällä. Ensimmäinen laukaus suuntautui hieman ohi ja toinen osui ylärimaan. 22. peliminuutin kohdalla Saksa sai jälleen loistavan maalintekomahdollisuuden, kun Timo Werner pääsi laukkomaan lähietäisyydeltä pallon kohti Englannin maalia, mutta toinen ensikertalainen Jordan Pickford torjui laukauksen mainiosti. Jatkotilanteessa pallo tuli Sanelle, jonka laukaus oli jo menossa maaliin, mutta Phill Jones puski pallon maaliviivalta pois. Lopuksi vielä Julian Draxler laukoi pallon yli maalin.

Saksa jatkoi vahvaa painostamistaan ja 39. peliminuutilla Werner pääsi yksin läpi, mutta Pickford torjui jälleen mainiosti. Puoliajan loppupuolella kolmannella Englannin maajoukkue-ensikertalaisella Tammy Abrahamilla oli loistava paikka viedä kotijoukkue johtoon. Pallo kimposi kuitenkin Saksan puolustajan kautta hieman ohi maalin. Hieman tämän jälkeen Vardy pelattiin läpi, mutta pelaaja nosti pallon yli maalivahdin, eikä maalia tilanteesta syntynyt.

Toisen puoliajan alussa Vardy puski pallon loistavasti kohti Saksan maalia, mutta Marc-Andre ter Stegen torjui laukauksen uskomattomalla tavalla.

Saksa oli liikkeellä huomattavasti nimivahvemmalla ryhmällä. Englanti pystyi kuitenkin vastaamaan hyvin Saksan esitykseen ja Saksan pientä ensimmäisen puoliajan painostusjaksoa lukuunottamatta Englanti oli jopa lähempänä voittoa. Maalit jäivät kuitenkin puuttumaan, mutta esityksen puolesta Englannilla ei ollut mitään hävettävää.