Advertisement

Kommentti: Enää muutama mahdollinen kompastuskivi – Manchester Cityn tappioton kausi alkaa näyttää jo todennäköiseltä

Valioliigaa on pelattu 22 pelikierrosta ja jo nyt on varmaa, että Manchester City juhlii kauden päätteeksi mestaruutta. Oikeastaan jo noin 15 pelikierroksen jälkeen tulevasta valioliigamestarista ei tuntunut olevan epäselvyyttä. Cityn ylivoima on tehnyt Valioliigasta tällä kaudella jopa tylsän.

Mutta voiko City pelata koko kauden ilman tappioita? – Myös se alkaa näyttämään todennäköiseltä.

Manchester City on tällä kaudella pelannut keskinäiset ottelut päävastustajien (Chelsea ja United) kotikentillä, joten joukkue pääsee isännöimään kumpaakin Etihad Stadiumilla vielä tämän kauden aikana. Antonio Conte sekä Jose Mourinho ovat kuitenkin valmentajia jotka eivät lähesty agressiivisesti tällaisia vierasotteluita, vaan olisivat hyvin tyytyväisiä tasapeliin. Kaikki seikat huomioiden on vaikea uskoa, että Etihad Stadiumilta Chelsea tai United voittajana poistuu.

Vierasotteluissa City on osoittanut viime aikoina haavoittuvaisuutensa. Niukkoja voittoja maalin erolla on tullut useita, ja viimeisimmässä vierasottelussa Crystal Palacea vastaan joukkue joutui tyytymään 0-0-tasapeliin.

Tulevan viikonlopun Anfieldin vierailu aiheuttaa koko loppukauden peleistä suurimman uhan Cityn tappiottoman putken katkaisuun. Vaikka Liverpool hävisi kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun 5-0, on Liverpool sarjan harvoja joukkueita, joka voi Pep Guardiolan joukkueen voittaa. Huomioitavaa on myös se, että City on onnistunut viimeksi vuonna 2003 hakemaan täydet sarjapisteet Anfieldilta.

Mikäli Pep Guardiola onnistuu ensimmäisen ”luodin” sunnuntain iltaottelussa välttämään, ei niitä kovin montaa ole enää jäljellä.

Huhtikuun vierasottelu Spursia vastaan on käytännössä Liverpool-ottelun lisäksi ainoa ottelu, jonka City voi ennakkoon ajateltuna hävitä.

Myös Arsenalilla, joka voitti valioliigamestaruuden kaudella 2003-2004 ilman tappioita, on sauma helmikuussa estää Cityä toistamasta tuota temppua. Nykyvireessä Arsenal on kuitenkin manchesterilaisille pelkkä suupala, mutta Arsene Wengerillä on vielä reilu kuukausi aikaa saada rivinsä kuntoon tuota ottelua ajatellen.

Tappioton kausi ei ole siis enää tässä kohtaa kautta lainkaan mahdottomuus, vaan kierros kierrokselta se alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä. Ratkaisevassa osassa on myös Cityn menestys Mestarien liigassa. Mikäli joukkue etenee välieriin tai jopa finaaliin tuossa kilpailussa, voidaan Cityltä nähdä Valioliigan viimeisillä kierroksilla – jolloin todennäköisesti valioliigamestaruus on jo ratkennut – isojakin kokoonpanomuutoksia.

Cityn tappiottoman kauden TOP-5 kompastuskivet:

1. Tulevan viikonlopun Liverpool-ottelu.

2. Menestys Mestarien liigassa/valioliigamestaruuden aikainen varmistuminen.

3. Huhtikuinen vierasottelu Wembleyllä Spursin vieraana.

4. Kotiottelut Chelseata ja Manchester Unitedia vastaan.

5. Iso loukkaantumissuma.