Advertisement

Kommentti: Mestarien liigan lohkovoitosta ei mitään hyötyä – valioliigajoukkueille tulossa pelottavan kovat vastukset neljännesvälierissä

Valioliigassa pelaavat Manchester City, Tottenham, sekä Chelsea ovat varmistaneet paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun taas Liverpool ja Manchester United joutuvat vielä viimeisellä kierroksella taistelemaan paikasta jatkossa.

City ja Spurs ovat jo varmoja lohkovoittajia, Chelsea johtaa omaa lohkoaan, ja Liverpoolilla sekä Unitedilla on hyvät mahdollisuudet voittaa omat lohkonsa. 16 parhaan joukossa nähdään siis mitä todennäköisimmin viisi englantilaisjoukkuetta, joista kaikki ovat jatkamassa lohkovoittajina pudotuspeleihin.

Lohkovoittajilla on yleensä iso etu ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, koska he kohtaavat lohkokakkosen. Tänä vuonna osa lohkovoittajista kohtaa heti vastustajia pahimmasta mahdollisesta päästä.

Tottenhamia lukuunottamatta jokainen englantilaisseura voi kohdata heti ensimmäisellä kierroksella hallitsevan Mestarien liiga voittajan Real Madridin.

Bayern Munchenin puolestaan täytyy voittaa päätöskierroksella kotikentällään PSG yli kolmella maalilla, jotta joukkue voittaisi lohkon. Tuo tuskin toteutuu, joten saksalaisjätti Bayern on yksi joukkueista, joka voidaan arpoa kelle tahansa englantilaisjoukkueelle vastukseksi.

Viime kauden finalisti Juventus on myös todennäköinen lohkokakkonen. Joukkueelle riittää piste Olympiakosin vieraana jatkopaikkaan, tappiokaan tuskin syöksee italialaisseuraa ulos jatkopeleistä, sillä Sportingin pitäisi voittaa Barcelona Camp Noulla, mikä on enemmän kuin epätodennäköistä. Myös Juventus voidaan arpoa mille tahansa valioliigajoukkueelle neljännesvälierä vastustajaksi.

Muita mahdollisia lohkokakkosia ovat Basel tai CSKA Moskova (United ei voi heitä kohdata saman alkulohkon vuoksi), AS Roma (kaikki muut paitsi Chelsea), Napoli tai Shakhtar (Cityä lukuunottamatta), Sevilla (kaikki muut paitsi Liverpool), sekä Porto tai RB Leipzig.

Tässä vaiheessa varmaa on vain se, että yksikään englantilaisjoukkue ei tule helppoa vastusta neljännesvälierissä vastaan saamaansa. Erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä Mestarien liiga kevät on siis odotettavissa!