Lissabonissa tehtiin Mestarien liiga historiaa – debytantin emämunaus siivitti ManUn voittoon

Manchester United onnistui jatkamaan voittokulkuaan Mestarien liigassa kukistamalla portugalilaisen Benfican 1-0. Manchester Unitedille tuli kuitenkin jobinpostia jo tunti ennen peliä, kun manageri Jose Mourinho ilmoitti puolustaja Phil Jonesin jäävän pelistä sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Benfican avauskokoonpanossa oli varsinainen yllätysnimi, kun kotijoukkueen manageri Rui Vitoria oli nimennyt veräjänvartijaksi nuoren belgialaisen Mile Svilarin. Svilarilla on ikää 18 vuotta ja 52 päivää. Hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin Mestarien liigassa pelannut maalivahti. Aiemmin ennätystä hallussaan pitäneellä Iker Casillasilla oli Mestarien liiga -debyyttinsä aikana ikää 66 päivää enemmän.

Itse ottelu ei katsojille hirveästi hienouksia tarjonnut, ja varsinkin ottelun ensimmäisen puoliajan peli oli molemmilta joukkueilta erittäin varovaista. United paransi kuitenkin otteitaan puoliajan loppua kohden, mutta tauolle siirryttiin 0-0 -tilanteessa.

Toisella puoliajalla Manchester United alkoi hallita ottelua entistä enemmän ja etenkin Marcus Rashford haki aktiivisesti joukkueelleen johtomaalia, jopa suoraan kulmapotkuista. 64.peliminuutilla yritys palkittiinkin, kun Rashfordin 30 metristä lähettämä vapaapotku yllätti kotijoukkueen maalivahti Svilarin, joka pupeloi pallon maaliin.

Vierasjoukkueen loukkaantumiskierre sai jatkoa ottelun lopussa, kun sankariksi noussut Rashford joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Anthony Martialin tultua kentälle United loi vielä muutaman maalintekopaikan, muttei onnistunut kaunistelemaan numeroita. Ottelun lisäajalla nähtiin vielä ulosajo, kun Benfican Luisao lensi suihkuun saatuaan illan toisen keltaisen korttinsa. Kotijoukkue Benfica oli ottelussa surkea, eikä joukkue saanut 90.minuutin aikana ainuttakaan laukausta kohti ManU maalissa pelannutta David De Geaa.

Ottelun päätyttyä nähtiin vierasjoukkueen Romelu Lukakulta hieno ele, kun hän meni lohduttamaan Benfican maalilla debytoinutta maanmiestään.

United johtaa lohkoa kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Kolme pistettä perässä on Basel, joka voitti lohkon toisessa ottelussa vieraskentällä TsSKA Moskovan lukemin 2–0.

Joukkueet kohtaavat toisensa vielä toistamiseen tämän kuun puolella, sillä United isännöi portugalilaisia lokakuun 31. päivänä Old Traffordilla.