Advertisement

Liverpool murskavoitolla jatkopeleihin – Manchester City kärsi kauden ensimmäisen tappionsa

Liverpool selvitti tiensä Mestarien liigan neljännesvälieriin keskiviikko-illan 7-0 -murskavoitolla Spartak Moskovaa vastaan.

Manchester United, Manchester City, Tottenham sekä Chelsea olivat jo aiemmin varmistaneet paikkansa 16 parhaan joukossa. Kun myös Liverpool pääsi jatkoon, pudotuspeleissä nähdään nyt ensimmäistä kertaa viisi seuraa samasta maasta.

Liverpoolin suurin sankari päätöskierroksen murskavoitossa oli hattutempun tehnyt Philippe CoutinhoRoberto Firmino teki yhden ja syötti kaksi osumaa, Sadio Mane iski kaksi häkkiä. Alkukaudella hurjassa maalivireessä ollut Mohamed Salah viimeisteli loppulukemat muutama minuuttia ennen täyttä aikaa.

Manchester City puolestaan koki Ukrainassa kauden ensimmäisen tappion, kun kotijoukkue Shakhtar Donetsk voitti reservipitoisella kokoonpanolla pelanneen Cityn maalein 2-1. Cityn ainoan maalin teki vaihdosta kentälle tullut Sergio Aguero rangaistuspotkusta ottelun lisäajalla. Shakhtarille voitto oli elintärkeä, sillä joukkue eteni sen myötä 16 parhaan joukkoon tiputtaen hieman yllättäen Italian suurseura Napolin jatkopeleistä.

Neljännesvälierien arvonta suoritetaan ensi viikon maanantaina, 11. joulukuuta. Lohkovoittaja arvotaan lohkokakkosta vastaan sillä erotuksella, että saman alkulohkon tai saman maan seurat eivät voi kohdata ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Jokaisella lohkovoiton ottaneella englantilaisjoukkueella on siis käytännössä vain kuusi eri vaihtoehtoa pudotuspeleihin, lohkokakkoseksi jääneelle Chelsealle voi tulla vastaan vain PSG, Barcelona tai turkkilaisyllättäjä Besiktas.

Kaksiosaisten neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 13-14. helmikuuta.

Lohkovoittajat: Manchester United, PSG, AS Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Besiktas ja Tottenham

Lohkokakkoset: Basel, Bayern Munchen, Chelsea, Juventus, Sevilla, Shaktar Donetsk, Porto ja Real Madrid