Advertisement

Luke Shaw tähtää MM-kisoihin

22-vuotiaaksi pelaajaksi Luke Shaw on kärsinyt jo vähintäänkin oman osansa vakavista loukkaantumisista. Kaksi ja puoli vuotta sitten hän mursi jalkansa kahdesta kohdasta ja oli sivussa pelikentiltä lähes vuoden. Viime toukokuussa hän loukkasi jälleen jalkansa ja joutui leikkaukseen joka piti hänet sivussa koko kesän ja osan tämän kauden alusta.

Sen jälkeen Shaw’lla oli vaikeuksia mahtua edes Manchester Unitedin kokoonpanoon. Vasta joukkueen 12. Valioliiga-ottelussa hän pääsi edes penkille. Viime aikoina asiat ovat alkaneet kuitenkin kääntyä vasemman puolustajan kannalta parempaan suuntaan. Hän on pelannut täydet minuutit Unitedin viidessä viimeisessä ottelussa, joissa joukkue on päästänyt vain kaksi maalia ja pelannut neljä nollapeliä. Shaw on saanut kehuja otteistaan myös manageri José Mourinholta. Shaw itse tuntee olevansa paremmassa kunnossa kuin koskaan.

”Vakava loukkaantuminen kuten omani vaikuttaa aina hetken jälkeenpäin mutta se on nyt mennyttä ja tunnen oloni ja kuntoni hyväksi ja jalkani tuntuu täydelliseltä”, Shaw riemuitsi The Telegraphin mukaan. ”Kehoni ja kuntoni tuntuvat ehkä paremmalta kuin koskaan. Tunnen oloni vahvaksi myös henkisesti ja nautin jalkapallosta.”

Neljä vuotta sitten Brasilian MM-kisoissa Englannin joukkueen nuorimpana pelaajana mukana ollut Shaw on kääntänyt osan katseestaan myös jo kohti ensi kesän kisoja. Hän toivoo vakuuttavansa Englannin managerin Gareth Southgaten loppukauden aikana tarpeeksi saadakseen paikan joukkueesta.

”Lähden hyvin päättäväisenä kohti kauden jälkimmäistä puoliskoa. Pelejä on vielä niin paljon edessä. Myös MM-kisojen kannalta on paljon pelissä. Monet pelaajat haluavat tehdä vaikutuksen maajoukkuevalmentajiinsa ja henkilökohtaisesti haluan auttaa Unitedia niin monessa pelissä kuin mahdollista. Jos pystyn siihen niin toivottavasti vakuutan tarpeeksi päästäkseni myös MM-kisoihin. Sain pienen maistiaisen Brasiliassa ja se oli mahtavaa.”

Marraskuussa Englannin edellisessä maajoukkuekokoonpanossa mukana vasemman puolustajan paikalla olivat Tottenhamin Danny Rose ja Southamptonin Ryan Bertrand. He ovat luultavasti myös Shaw’n suurimmat kilpakumppanit paikoista MM-kisoihin. Kolmikon lisäksi viimeisen vuoden aikana joukkueessa on ollut mukana myös West Hamin Aaron Cresswell.