Advertisement

Luottotoppari: Silva pidettävä millä keinolla hyvänsä

Watfordin kausi on pelaajiston suhteellisen pienistä muutoksista huolimatta alkanut täysin eri malliin kuin viime vuonna. Viime kauden päätteeksi Watford päätyi sijalle 17, viimeisenä Valioliigassa säilyneenä joukkueena. Vaikka ero pudonneeseen Hull Cityyn oli lopulta suhteellisen selkeä kuusi pistettä, ei kautta voinut millään muotoa pitää onnistuneena ja manageri Walter Mazzarri saikin lähteä. Tilalle palkattiin rohkeasti juuri Hullia tammikuusta lähtien johtanut Marco Silva.

Portugalilaisen Silvan alaisuudessa uusi kausi on alkanut oikein hyvin. Watford on kerännyt 11 Valioliigan ottelustaan 15 pistettä ja on tällä hetkellä sarjassa sijalla 9. Maaleja on syntynyt jo lähes puolet viime kauteen verrattuna, mistä suuri kiitos kuuluu kesän uudelle hankinnalle, 20-vuotiaalle brasilialaiselle Richarlisonille. Hän on tehnyt Valioliigassa neljä maalia ja syöttänyt kolme.

Silvan hyvä alku on jo herättänyt kiinnostusta isommissakin seuroissa. Everton tiedusteli mahdollisuutta saada Silva managerikseen, mutta Watford esti tuon siirron. Watfordin belgialaistoppari Christian Kabasele uskoo, että seuran pitää tehdä kaikkensa Silvan pitämiseksi.

”Kaikki voivat nähdä, että hän on muuttanut paljon asioita seurassa. Meillä oli paljon samoja pelaajia mutta me kehityimme paljon. Se tarkoittaa, että hän on tehnyt hyvin töitä kanssamme”, Kabasele sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Kun meillä on joku tällainen ja toiset seurat katsovat hänen suuntaansa, on tärkeää että Watford tekee kaiken mahdollisen pitääkseen hänet.”

Kabasele on kiistatta yksi niistä pelaajista, jotka ovat hyötyneet eniten uuden managerin alaisuudessa. Hän pelasi viime kaudella yhteensä 16 Valioliiga-ottelussa 766 minuuttia. Tällä kaudella hän on esiintynyt yhtä lukuun ottamatta kaikissa peleissä ja kerännyt jo isomman minuuttimäärän. Mutta mikäli alkukauden trendi jatkuu ja Watfordin sijoitus pysyy aivan europaikkojen tuntumassa, Silvan metodeille tuskin löytyy muualtakaan montaa kyseenalaistajaa.