Advertisement

Manchester City edelleen halukas hankkimaan Sanchezin, mutta vasta kesällä

Arsenal teki kesällä ratkaisun pitää kiinni pelaajastaan eikä suostunut päästämään viime vuosien suurinta tähteään Alexis Sanchezia Manchester Cityyn. City tarjosi pelaajasta kohtalaisen suuren korvauksen, huomioiden että pelaajalla oli käynnistymässä viimeinen sopimusvuosi Arsenalissa. Ulkopuolisen silmin päätös oli huono, sillä Sanchez on ollut kuluvalla kaudella muutamaa ottelua lukuun ottamatta erittäin vaisu ja maaleja pelaaja on onnistunut Valioliigassa tekemään vain neljä.

Arsenal on edelleen ilmoittanut, ettei ole halukas myymään pelaajaansa tammikuussakaan. Myöskään City ei vaikuta olevan halukas hankkimaan chileläistä tammikuun siirtoikkunan aikana, sillä pelkää pelaajan hankkimisen rikkovan joukkueen harmonian. Joukkue on toistaiseksi pelannut kauden läpi kaikissa sarjoissa vain yhdellä tappiolla ja johtaa Valioliigaa 11 pisteellä.

Sanchez on tehnyt hyvin selväksi, ettei ole halukas jäämään lontoolaisseuraan. Tämä tarkoittaa sitä, että City tai jokin muu seura saa chileläisen kesällä Arsenalista ilman siirtokorvausta. Arsenalin päätöstä on kritisoitu monesta suunnasta, niin kannattajien kuin entisten pelaajienkin toimesta. Alkuviikosta Ian Wright kertoi Arsenalin päätöksen olleen iljettävä.

Pelaajan kuluvan kauden esitykset eivät ole myöskään puoltaneet pelaajan pitämistä seurassa sopimuksensa loppuun. Esimerkiksi vastaavassa tilanteessa olevan toisen tähtipelaajan Mesut Özilin suhteen päätös on ollut perusteltu. Saksalainen on pelannut kaudella toistaiseksi loistavasti. Sanchez ei ole vielä pystynyt samaan, mutta hänellä on vielä puolet kaudesta aikaa kääntää vireensä uuteen nousuun. Se tosin vaatisi pelaajan omaa halua tehdä niin, ja se ei tällä hetkellä vaikuta kovin todennäköiseltä.