Manchester Cityn hurja vire sai jatkoa – Liverpool teurasti Mariborin

Pep Guardiolan manageroima Manchester City jatkoi hirmuista virettään ja otti ison askeleen kohti lohkovoittoa kukistamalla Napolin 2-1-lukemin.

City sai otteluun lentävän lähdön, kun Raheem Sterling vei kotijoukkueen 1-0-johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla. City-kannattajille lisää riemun aihetta tuli vain hetkeä myöhemmin. Kevin De Bruynen loistava syöttö tavoitti takatolpalle vapaaksi jääneen Gabriel Jesuksen, jolla oli helppo työ siirtää kotijoukkue jo kahden maalin johtoon. Kotijoukkue loi ensimmäisellä puoliajalla jatkuvalla syötöllä vaarallisia tilanteita, mutta rimat pelastivat Napolin suuremmalta löylytykseltä. Vierasjoukkueen etsikkoaika oli ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun joukkue sai rangaistuspotkun. Belgialaishyökkääjä Dries Mertens joutui kuitenkin pettymään City-vahti Edersonin torjuessa rangaistuspotkun. Toisella puoliajalla City hölläsi otettaan hieman liikaakin ja Napoli osui kertaalleen, kun Amadou Diawara osui rangaistuspotkussaan.

Liverpool puolestaan oli tyly vieras Sloveniassa. Englantilaisvieraat eivät jättäneet kotijoukkue Mariborille mitään saumaa, vaan ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puoliajalla.

Liverpool on esittänyt vahvoja pelillisiä otteita koko kauden, mutta maalinteko on ollut joukkueelle varsinaista tervanjuontia. Sloveniassa vahvat peliesitykset jatkuivat ja myös maalinteko sujui. Liverpool voittikin ottelun peräti 7-0, kun Roberto Firmino sekä Mohamed Salah onnistuivat molemmat kahdesti maalinteossa ja Philippe Coutinho, Alex Oxlade-Chamberlain sekä Trent Alexander-Arnold osuivat kertaalleen. Maali oli Oxlade-Chamberlainin ensimmäinen Liverpool-paidassa. Kolme pistettä olivat jatkopaikan kannalta elintärkeät liverpoolilaisseuralle, sillä lohko E:n toisessa kamppailussa Spartak Moskova jyräsi Sevillan peräti 5-1. Kolmen kierroksen jälkeen nämä kolme joukkuetta ovatkin pisteen sisällä toisistaan, joten lohkosta on kehkeytymässä erittäin jännittävä.