Advertisement

Manchester Cityn ylivoimaisuus sai jopa ManU-legendan hehkuttamaan – ”he näyttivät kaapin paikan”

Sunnuntaina pelatussa Manchesterin derbyssä oli jaossa arvokkaita pisteitä mestaruustaiston kannalta. Lopulta City vei arvokkaat pisteet Old Traffordilta, kun Manchester United joutui taipumaan kotiyleisönsä edessä lukemin 1-2.

Peli oli alusta loppuun asti täysin Cityn kontrollissa. Ensimmäisellä puoliajalla Cityllä oli peräti 75 prosentin pallonhallinta, mutta toisella puoliajalla tilastot tasoittuivat. Kaikissa muissakin tilastoissa City oli vahvasti niskan päällä, maalintekoyritykset kirjattiin vierasjoukkueelle lukemin 14-8, laukaukset maalia kohti 7-5, sekä kulmapotkut 8-2. Ottelun jälkeen United-legenda Gary Neville antoi täyden tunnustuksen Citylle.

– Mielestäni City oli ihan toisella tasolla kuin United, Neville sanoi Sky Sportsin Super Sunday –ohjelmassa.

– Ensimmäisellä jaksolla United vaikutti ahdistuneelta, kun se sai pallon hallintaansa riiston jälkeen. Toisella puoliajalla Unitedin taso ei vain riittänyt.

– Se on kova juttu, mitä City onnistui tekemään. Ensin he pelaavat vieraissa Chelseaa vastaan tuolla tasolla ja sitten he tulevat tänne pelaamaan tällä tavalla. He näyttivät kaapin paikan ja uhkuivat itseluottamusta.

– Maalit olivat mitä olivat ja Jose Mourinhon on vaikea uskoa, että he päästivät kaksi maalia erikoistilanteista. Mutta harva joukkue on viimeisen 25-30 vuoden aikana tullut Old Traffordille ja dominoinut tuolla tavalla. Sitä puhutaan Barcelonasta ja Real Madridista. Harva joukkue tuon kaksikon lisäksi tulee tänne ja pystyy tuohon. Näin ottelun lopussa joidenkin United-fanien jopa taputtavan Cityn managerille ja pelaajille.

– 70 000 Unitedin fania käveli stadionilta pois ja oli sitä mieltä, että parempi joukkue voitti. Ei tuosta voi oikein valittaa. City olisi voinut tehdä kolme tai neljäkin maalia.