Manchester United lohkovoittajana pudotuspeleihin – tappioton kotiputki jo ennätyspitkä

Manchester United otti rutiinivoiton Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella voittaen CSKA Moskovan lukemin 2-1. Samalla joukkue voitti oman lohkonsa ja jatkaa pudotuspeleihin. Helpolla voitto tiistai-iltana ei kuitenkaan tullut, sillä lohkon kakkospaikasta pelannut moskovalaisjoukkue kiusasi pitkään kotijoukkuetta.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla CSKA:n Alan Dzagojev yritti päästä pallon tieltä pois, mutta onnistui selällään ohjaamaan Vitinhon törkkäisyn maaliin.

Moni luuli tilanteen olevan paitsio, mutta sitä se ei ollut, koska kentän ulkopuolelle liukunut Daley Blind otettiin huomioon paitsiolinjaa määriteltäessä.

Toisella jaksolla kuitenkin Romelu Lukaku ja Marcus Rashford viimeistelivät minuutin sisään pari maalia, ja nostivat Manchester Unitedin 2-1-kotivoittoon.

Unitedin aloituskokoonpanossa oli pienoinen yllätys, kun Luke Shaw pääsi vihdoin pelaamaan. Jose Mourinho antoi miehelle ”viimeisen mahdollisuuden”, vaikkei sitä ennen peliä suoraan todennutkaan.

– En halua asettaa mitään paineita. Tämä on hyvä mahdollisuus Shawlle, mutta en halua sanoa, että se on nyt tai ei koskaan, portugalilainen sanoi ennen peliä.

– Meillä on hyvä ryhmä ja pelaajat ovat tehneet paljon töitä saadakseen tämän mahdollisuuden. Tämä ei ole mikään koe.

Shaw suoriutui ottelusta erittäin hyvin ja oli kotijoukkueen parhaimmistoa.

Unitedille peli oli kotikentällä jo 40.peräkkäinen ilman tappiota. Edellinen tappio tuli viime vuoden syyskuussa paikallisvastustaja Manchester Cityä vastaan lukemin 1-2. Putkeen on mahtunut 29 voittoa ja 11 tasapeliä. Määrä sivuaa seuran historian pisintä tappiotonta putkea kotikentällä, mutta viikonloppuna se on erittäin suuressa vaarassa rikkoutua, sillä loistavan alkukauden, ja Valioliigaa ylivoimaisesti johtava Manchester City vierailee Old Traffordilla.