Advertisement

Manchester Unitedin jättihankinta tehnyt vain yhden maalin kymmeneen viime peliin – Mourinho silti tyytyväinen

Romelu Lukakulla on ollut viime aikoina hankalaa. Mies on tehnyt kymmenessä viime pelissä ainoastaan yhden maalin Manchester Unitedille, ja hyökkääjä on saanut niskaansa paljon lokaa.

Joukkueen portugalilaisluotsi Jose Mourinho on kuitenkin tyytyväinen Lukakun työntekoon joukkueen eteen. Erityisesti viikonlopun ottelussa Brightonia vastaan Mourinho näki Lukakun otteissa paljon hyvää, eikä piitannut siitä, että Lukaku jäi lopulta ottelussa ilman maalia.

– Hän oli viimeisellä minuutilla ensimmäisenä puolustamassa johtoasemaa, joten mielestäni se on asennekysymys, Mourinho sanoi.

– Se, miten hän voittaa maaliin johtavan kulmapotkun tai se, miten hän päättää pelin loistavalla taklauksellaan vasemmalla laidalla. Se on asennetta, mitä haluan tähän joukkueeseen. Harmi, etteivät kaikki pelaajat ole samanlaisia. Pelaajat ovat miehiä ja kaikki miehet ovat erilaisia.

– Jotkut ovat valmiita menemään täysin taitojensa äärirajoilla ja jotkut eivät kykene siihen, vaikka olisivat kuinka taitavia pelaajina. Lukaku on minulle fantastinen pelaaja, eikä minua kiinnosta, ettei hän tehnyt maalia.

Mourinhon kommentit ovat ymmärrettäviä, mutta myös jokseenkin outoja. Lukaku hankittiin Unitediin nimenomaan puhtaaksi kärkipelaajaksi, jonka varaan joukkue laskisi maalinteon. Belgialaisen tehokkaan alun jälkeen maalivire on hyytynyt, mutta Unitedin onneksi nuoret pelaajat Anthony Martial ja Marcus Rashford ovat ottaneet joukkueen reppuselkäänsä tällä kaudella.

Paljon odotetaan kärkikaksikolta Romelu Lukaku – Zlatan Ibrahimovic, mutta toistaiseksi hommat eivät ole sujuneet odotetusti. Lukakun on pikaisesti löydettävä maalivireensä takaisin, ja Zlatanin olisi hyvä saada maaliputkensa avatuksi, jotta United pysyy mestaruustaistelussa mukana.

United matkustaa tiistaina Valioliigan 14. pelikierroksella Watfordin vieraaksi, ottelu käynnistyy kello 22.00 Suomen aikaa.