Advertisement

Mark Hughes huolissaan nuorten kannattajien tilanteesta

Maailman seuratuin jalkapallosarja Valioliiga jakaa seuroille vuosittain huimia summia tv-tulojen myötä. Tässä suhteessa Valioliiga on täysin poikkeuksellinen sarja. Tämä on nimittäin johtanut tilanteeseen, jossa jopa ennakkoon heikommatkin seurat pystyvät hankkimaan maailmanluokan pelaajia. Luonnollisesti tämä vaikuttaa myös pienempien seurojen palkkakustannuksiin. Vaikka rahaa on tv-tuloista ja sponsoreilta tarjolla hyvin, pienemmät seurat tarvitsevat kipeästi myös lipputuloja pysyäkseen kilpailukykyisinä.

Tämä tuo eteen ongelman, josta muun muassa Stoken manageri Mark Hughes on erittäin huolissaan. Kohonneet lippuhinnat vaikeuttavat etenkin nuorten kannattajien pääsemisen paikan päälle seuraamaan suosikkijoukkuettaan.

”Tämä on asia, jota pitää hieman tarkemmin tarkastella.” Hughes sanoo.

BBC järjesti äänestyksen, jonka tulos kertoo 82 prosentin 18 – 24-vuotiaista pitävän lippujen hintoja kynnyksenä otteluiden seuraamiselle paikan päältä. Siitäkin huolimatta, että seurat olivat jäädyttäneet tai jopa laskeneet lippujen hintoja.

Hughesin mielestä seurat haluavat vetovoimansa kohdistuvan nuoriin kannattajiin. Tätä monet seurat pitävät hyvin tärkeänä tulevaisuuden kannalta.

”Olosuhteet ovat ainoa tekijä, joka estää heitä nauttimasta live-jalkapallosta niin paljon, kuin he haluaisivat. Siinä vaiheessa voisi ajatella niin, että heillä on oma seura valittuna ja tunteet ovat jo mukana.” Hughes miettii 18 – 24-vuotiaiden kannattajien tilanteesta.

”Onko sinulla rahaa mennä katsomaan otteluita jos olet nuori? Ainakaan se ei ole aina kovin helppoa.” Hughes jatkaa.