Advertisement

Mauricio Pochettino: ”Jan Vertonghen voisi pelata 40-vuotiaaksi”

Tottenhamin argentiinalaismanageri Mauricio Pochettinon mukaan joukkueen luottotoppari Jan Vertonghen voisi pelata geeniensä ansiosta 40-vuotiaaksi saakka.

Nyt 30-vuotias belgialaispuolustaja on ollut Tottenhamin vakiokalustoa läpi pitkän kauden. Vertonghen on yksi ainoastaan 14 puolustuspään pelaajasta, jotka ovat olleet avauskokoonpanossa kauden jokaisessa Valioliigaottelussa. Pochettino on itse entinen puolustaja. Hän edusti pelaajauransa aikana Espanyolia, PSG:tä ja Argentiinan maajoukkuetta. Pochettinon mielestä vuonna 2012 Ajaxin riveistä Tottenhamiin siirtyneestä Vertonghenista on kehittynyt yksi Euroopan parhaista keskuspuolustajista.

Pochettino kertoi Sky Sports Premier League -lähetyksessä, joka käsitteli sunnuntaina pelattavaa Crystal Palace -vierasottelua, että hänen mielestään Vertonghen ansaitsee kehunsa. Pochettinon mielestä toppari on pelipaikkansa parhaita sekä Valioliigassa että koko Euroopassa.

”Vertonghen on täydellinen keskuspuolustaja. Olemme työskennelleet paljon yhdessä saavuttaaksemme tason, jolla hän on tänä päivänä”, Pochettino kertoo.

”Vertonghen näyttää 20-vuotiaalta, koska juokseminen on hänelle helppoa. Hän on kuin uusi koirani! Fyysisyys on hänen lahjakkuutensa. Se on geeneissä. Vertonghen on atleettinen ja voisi pelata 40-vuotiaaksi saakka, koska hänen fyysinen kuntonsa tulee luonnollisesti hänelle”, Pochettino sanoo.

Pochettino paljastaa, kuinka hän joutui motivoimaan Belgian maajoukkuetopparin näyttämään positiivisempaa kehonkieltä, kun hän saapui ensimmäistä kertaa seuraan.

”Muistan hänen kehonkielensä, kun katsoin maaliskuussa 2014 peliä Liverpoolia vastaan. Se oli kausi, ennen kuin saavuin. Hän löntysteli tunnelissa”, Pochettino kertoo.

”Kun tulin Tottenhamiin, kysyin häneltä ”Miksi olet tuolla tavalla? Sinä olet täällä taistelemassa! Et voi näyttää tuollaista kehonkieltä – sinä olet soturi!”. On vaikeaa näyttää jälkeenpäin, kuinka energianpuute sammuttaa ja osallistuu taisteluun. Nyt hän on yksi parhaista pelaajista tässäkin mielessä”, Pochettino sanoo.

Tällä hetkellä Vertonghen on yhdessä viime kesänä seuraan siirtyneen Davinson Sánchezin kanssa ykkösvaihtoehdot Tottenhamin toppareiksi, varsinkin kun Toby Alderweireld on kärsinyt pitkään loukkaantumisista.

Pochettinon mukaan Vertonghen ja Sánchez muodostavat erinomaisen topparikaksikon.

”He ovat täydellinen pari ja pelaavat fantastista yhteispeliä”, Pochettino kehuu.

”Sánchezilla on vauhtia ja energiaa. Hän on niin nopea, mutta hänen tarvitsee yhä parantaa eri asioissa. Vertonghen on täydellinen pari auttamaan Sánchezia saavuttamaan kaiken sen, minkä uskomme hänen voivan saavuttaa. Sánchez on erinomainen lupaus, mutta hän on yhä nuori.”

Pochettino nostaa esille myös lupaavan topparin Juan Foythin nimen. Managerilla on vahva luotto, että lupaavalla argentiinalaispuolustajalla on edessään kirkas tulevaisuus.

”Foyth on vasta 20-vuotias, mutta hän on myös erinomainen lupaus. Hän tulee yllättämään monet ihmiset”, Pochettino toteaa.