Advertisement

Mestarien liigan neljännesvälieräparien arvonta maanantaina – nämä joukkueet voivat tulla valioliigajoukkueille vastaan!

Keskiviikko-iltana pelattiin Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen. Viimeisimpinä joukkueina jatkopaikkansa varmistivat Liverpool, espanjalainen Sevilla, ukrainalainen Shakhtar Donetsk sekä portugalilainen Porto.

Kaikki viisi englantilaisjoukkuetta pääsivät historiallisesti neljännesvälieriin jatkoon. Aiemmin yksikään maa ei ole saanut neljää joukkuetta enempää Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Pudotuspelien arvonta suoritetaan ensi viikon maanantaina, 11. joulukuuta Sveitsin Nyonissa kello 13 alkaen Suomen aikaa.

Tuohon on vielä tovi aikaa, joten moni varmasti jo pohtii sitä, kenet oma suosikkiseura kohtaa neljännesvälierissä.

Valioliigajoukkueista Manchester United, Liverpool, Manchester City ja Tottenham voittivat lohkonsa ja Chelsea oli oman lohkonsa kakkonen.

Manchester United (lohkovoittaja)

Mahdolliset vastustajat: Bayern Munchen, Juventus, Sevilla, Shakhtar Donetsk, Porto ja Real Madrid

Näistä vaihtoehdoista Jose Mourinhon miehistö haluaisi varmasti mieluiten vastaansa Porton. Sevilla olisi kenties toisiksi mieluisin vastustaja, sillä espanjalaiset ovat pelanneet vaisun alkukauden. Ukrainalainen Shakhtar Donetsk olisi monien mielestä ehkä se helpoin vastustaja, mutta itse en näe asiaa näin. Shakhtar Donetsk raivasi tiensä jatkoon vaikeasta lohkosta, ja kaatoi kotikentällään sekä Napolin ja Manchester Cityn.

Liverpool (lohkovoittaja)

Mahdolliset vastustajat: Basel, Bayern Munchen, Juventus, Shakhtar Donetsk, Porto ja Real Madrid

Liverpool on ollut viime aikoina kovassa tikissä, ja oman näkemyksen mukaan joukkueella on kaikki edellytykset vahvan hyökkäyspelinsä ansiosta kaataa jopa Real Madrid. Liverpoolille helpoin vastustaja olisi Manchester Unitedin kanssa samassa lohkossa pelannut Basel.

Manchester City (lohkovoittaja)

Mahdolliset vastustajat: Basel, Bayern Munchen, Juventus, Sevilla, Porto ja Real Madrid

Manchester City koki kauden ensimmäisen tappionsa lohkovaiheen päätöskierroksella Ukrainassa Shakhtar Donetskin vieraana, tappiolle ei kuitenkaan kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä City pelasi ottelussa pitkälti kakkosmiehistöllä, eikä joukkueella ollut mitään panosta ottelussa toisin kuin kotijoukkueella. City on tällä hetkellä kenties kuumin joukkue ja joukkueelle on käytännössä se ja sama, kenet he kohtaavat neljännesvälierissä. Mielenkiintoisin vastustaja olisi kenties Bayern Munchen, jota Cityn manageri Pep Guardiola valmensi ennen manchesteriin tuloaan.

Tottenham (lohkovoittaja)

Mahdolliset vastustajat: Basel, Bayern Munchen, Juventus, Sevilla, Shakhtar Donetsk ja Porto

Mauricio Pochettinon valmentama joukkue on ollut viime aikoina heikossa vireessä Englannin kentillä, mutta joukkue voitti kovan lohkonsa lopulta ilman tappioita. Vaikka Tottenham voitti kahdesti alkulohkossaan Dortmundin ja kertaalleen Real Madridin, joukkue tarvitsee arpaonnea jatkaakseen Mestarien liiga taivaltaan pitkälle keväälle. Arpaonnia olisivat Basel, Shakhtar Donetsk ja Porto.

Chelsea (lohkokakkonen)

Mahdolliset vastustajat: PSG, Barcelona ja Besiktas

Antonio Conten Chelsealla on tukalat paikat joukkueen menetettyä lohkovoittonsa päätöskierroksella AS Romalle. Chelsealle on vain kolme arpaa, joista vain yksi olisi joukkueelle mieluisa. Tuli vastaan sitten PSG tai Barcelona, lähtee joukkue selvänä altavastaajana ottelupariin, vaikkakin Chelsea on viime aikoina pelannut erittäin tehokasta jalkapalloa. Besiktas olisi joukkueelle puolestaan todellinen lottovoitto, ainakin näihin kahteen muuhun joukkueeseen verrattuna.

Maanantaina ollaan jälleen viisaampia kenellä kävi arpaonni ja kenellä ei. Varmaa on vain se, että erittäin mielenkiintoisia ottelupareja tulee runsaasti. Jännittävä Mestarien liiga kevät tiedossa, joka jatkuu neljännesvälierillä 13.helmikuuta.