Advertisement

Mielipide: West Hamin omistajan kommentit pelaajistaan herättävät ihmetystä

West Ham hankki riveihinsä viime tammikuussa Jose Fonten Southamptonista. Samassa siirtoikkunassa seuraan saapui Hull Citystä myös skotlantilainen Robert Snodgrass. Kumpikaan kaksikosta ei ole onnistunut täysin vakuuttamaan uuden työnantajansa palveluksessa. Fonte on pelannut ailahtelevasti ja Snodgrass puolestaan ei ole saanut todellisia näyttömahdollisuuksia otteluissa.

Nyt seuran toinen omistaja David Sullivan on antanut julkisuuteen mielenkiintoisia kommentteja, joiden mukaan hänen lapsensa olisivat rukoilleet Sullivania olemaan palkkaamatta kyseistä kaksikkoa seuraan. Sullivan antoi kohua herättäneet kommentit The Guardianille ennen Chelseaa vastaan pelattua ottelua, jonka West Ham voitti hienosti kotonaan 1-0. Kommentit ovat mielenkiintoisia siinä mielessä, etteivät ne ole omiaan ainakaan nostamaan pelaajien itseluottamusta. Fonte on yhä seurassa, mutta hän on loukkaantuneena tällä hetkellä. Snodgrass puolestaan on lainalla Mestaruussarjassa Aston Villassa ja on todennäköistä, ettei skotlantilainen ole enää palaamassa seuraan.

Snodgrass on pelannut lainaseurassaan hyvin, sillä 16 ottelussa hän on onnistunut maalinteossa kolmesti ja maalisyöttöjä hän on antanut neljä. Snodgrass vastasi Sullivanin kommentteihin sarkastisesti Twitter-päivityksessään.

”Kaikki tägäävät minua tähän aivan kuin he olisivat jotenkin yllättyneitä. Kiitos kannustuksesta HERRA PUHEENJOHTAJA.”

Kuva: Alloverpress.fi

Myöskään Fonte ei katsonut Sullivanin kommentteja kovin hyvällä. Fonten mielestä kommentit osoittavat välinpitämättömyyttä seuran omistajan toimesta. Fonte oli juuri ennen loukkaantumistaan alkanut osoittaa parempia otteita kentällä. Marraskuussa sattunut loukkaantuminen pitää portugalilaisen sivussa kolmisen kuukautta.

”Se on välinpitämättömyyttä. En aio ottaa asiaan enempää kantaa. Tämä ei tule muuttamaan minua ihmisenä eikä se tule muuttamaan tekemisiäni”, Fonte vastasi kyselyihin koskien Sullivanin kommentteja.

”Jatkan olemalla ammattilainen ja teen myös jatkossa kovasti töitä. Samalla yritän auttaa joukkuetovereitani ja valmentajaani. Sillä mitä on sanottu, ei ole vaikutusta minuun”, Fonte jatkoi.

Kuva: Alloverpress.fi

Snodgrass ei varmasti ole halukas palaamaan seuraan enää tämän jälkeen. Fonte sen sijaan kertoi, ettei hänen tulevaisuutensa ole hänen käsissään. Kokenut puolustaja tiedostaa sen, mitä hän on pitkän uransa aikana saanut aikaan.

West Hamin tilanne on kauttaaltaan ollut hyvin erikoinen. Joukkueen entisen managerin Slaven Bilicin olisi tulosten perusteella pitänyt saada potkut jo viime kauden jälkeen. Omistajat katsoivat Bilicin kuitenkin olevan oikea mies jatkamaan seuran peräsimessä ja kuluvan kauden alku lähenteli katastrofia. Bilic vaihtui nykyiseen manageriin David Moyesiin, jonka kanssa tilanne oli hieman tasaantunut ennen Sullivanin kommentteja.

Kannattajat olivat alkukaudesta pettyneitä osaan pelaajista, manageriin ja ennen kaikkea juuri seuran omistajiin. Kannattajakunta oli kahtia jakautunut eikä Moyes astunut seuran manageriksi mitenkään helpossa tilanteessa.

Fonte ja Snodgrass olivat molemmat edellisen managerin hankintoja. Bilicin aikana seurassa oli myrskyisää pelaajarintamalla muutenkin. Ranskalainen Dimitri Payet oli joukkueen tähtipelaaja, mutta meni lakkoon ja halusi seurasta pois. Lopulta seura myi pelaajan Marseilleen viime tammikuun loppupuolella 25 miljoonalla punnalla, joka on pelaajan taitoihin nähden erittäin pieni siirtosumma. Kesällä joukkueen hyökkääjä Diafra Sakho kertoi haluavansa siirtyä takaisin Ranskaan. Sakho oli matkustanut Rennesiin lääkärintarkastuksiin ilman seuran lupaa ja yritti väkisin saada siirron ranskalaisseuraan toteutumaan. Siirto ei koskaan toteutunut ja Sakho jäi Lontooseen. Molempien pelaajien kohdalla kerrottiin olleen erimielisyyksiä Bilicin kanssa.

Seurassa on ollut tuulista jo pitkään. Sullivanin nyt antamat kommentit kertovat enemmän ehkä siitä, ettei seuran omistajatasollakaan olla aivan tietoisia siitä, miten asiat seurassa olisi järkevintä hoitaa. Omistajilla on hyvin usein mielipiteitä koskien omia pelaajiaan, mutta ne pidetään pois julkisuudesta. Vielä harvemmin julkisuuteen kerrotaan, etteivät seuran omistajan lapset olisivat halunneet tiettyjä pelaajia seuraan. West Hamin ongelmien juuret eivät juonna pelaajiin, nykyisiin eikä entisiin. Ne eivät myöskään johdu Bilicistä tai hänen edeltäjistään, eivätkä varsinkaan Moyesista. Myöskään kannattajia niistä ei voi syyttää. Siitä voiko ongelmista syyttää omistajia, voidaan olla montaa mieltä. Positiivista on se, etteivät he ole hätiköineet Bilicin potkujen kanssa. Bilic sai rehellisen mahdollisuuden näyttää useampaan otteeseen osaamisensa.

Lähtökohtaisesti kuitenkin seuran omistajat sekä johtoryhmä ovat vastuussa siitä mitä seurassa tapahtuu. Uuden managerin myötä tilanne alkaa näyttää hieman paremmalta, mutta Sullivanin kommenttien kaltaisia häiriötekijöitä eivät pelaajat eikä uusi manageri Moyes todellakaan tarvitse. Seuran nykyinen tilanne huomioiden kaikkien pitäisi olla samassa veneessä puhaltamassa yhteen hiileen. Sullivanin kommentit kertovat, ettei tilanne West Hamissa ole todellakaan tämä ja se saattaa olla seuralle vielä suuri ongelma tulevaisuudessa.

Kuva: Alloverpress.fi