Advertisement

Morata kehuu tutkapariaan: ”Yksi maailman parhaista”

Chelsea otti keskiviikkona valtavan askeleen kohti jatkopaikkaa Mestarien liigan lohkostaan kaatamalla Atletico Madridin vieraskentällä 2-1. Voitolla oli varmasti erityistä arvoa joukkueensa avausmaalin tehneelle, Real Madridissa aikuisten debyyttinsä tehneelle Álvaro Moratalle. Madridissa syntynyt ja paikallisessa Getafessa uransa aloittanut Morata siirtyi Real Madridiin 16-vuotiaana. Hän on oppinut tuntemaan Atleticon kiihkeänä paikallisvastustajana. Omalla urallaan Morata kohtasi Atleticon nyt seitsemättä kertaa, mutta onnistui vasta ensimmäistä kertaa maalinteossa. Hänelle kuitenkin voitto oli tuon kuparisen rikkomista tärkeämpi.

”Olen tietysti iloinen. En menneisyyteni takia vaan koska on aina hieno tunne tehdä ensimmäinen maali uudella stadionilla ja hyvää joukkuetta vastaan”, Morata kommentoi Chelsean verkkosivuilla. ”Voitto oli hyvin tärkeä meille koska tämä oli iso testi meille Atleticoa vastaan. Atletico on parin viime vuoden aikana selviytynyt Mestarien liigan finaaliin, joten se oli todella hyvä testi josta otimme kolme pistettä ja voimme nyt keskittyä Valioliigaan. Tämä oli valtava voitto.”

Eilinen peli oli myös ensimmäinen, jossa Morata ja Eden Hazard olivat avauskokoonpanossa yhtä aikaa. Hazard on vielä palaamassa täyteen kuntoon kesän nilkkaleikkauksen jäljiltä. Kaksikko löysikin heti toisensa, kun Moratan päämaali syntyi Hazardin oivasta keskityksestä. Morata innostui kehumaan Hazardia ottelun jälkeen.

”On helppoa pelata Edenin kaltaisen pelaajan kanssa. Hän on yksi maailman parhaista pelaajista ja olen hyvin onnekas saadessani pelata hänen kanssaan. Olen iloinen mutta meidän täytyy jatkaa otteluiden voittamista, ottaa aina kolme pistettä kuin mahdollista ja olemme hyvin iloisia koska tässä pelissä teimme sen.”

Ennen pitkää tämä kaksikko nähdään varmasti avauksessa yhtä aikaa myös Valioliigassa. Chelsean viimeinen ottelu ennen maaottelutaukoa on todellinen huippukamppailu kotona Stamford Bridgellä Manchester Cityä vastaan. Peli pelataan lauantaina alkaen kello 19.30 Suomen aikaa.

https://www.youtube.com/watch?v=fRH_G5C7W0Y