Advertisement

Morata ottaa Chelsea-legendalta oppia

Chelsea-hyökkääjä Álvaro Morata on paljastanut katsovansa kotonaan kerta toisensa jälkeen DVD:tä, johon on koottu kaikki Didier Drogban Chelsea-paidassa tekemät maalit. Kesällä 53 miljoonalla punnalla Real Madridista Stamford Bridgelle siirtynyt Morata on tehnyt Blues-paidassa jo 10 maalia, mutta haluaa kehittyä Drogban maaleja katsomalla ja niistä oppimalla yhä kliinisemmäksi ja monipuolisemmaksi viimeistelijäksi. On vaikeaa keksiä tässä parempaa inspiraationlähdettä kuin Chelseassä vuosina 2004-12 ja 2014-15 peräti 164 maalia tehnyttä Drogbaa.

”Laitan sen [DVD:n] päälle kotonani jotta voin kehittyä Didierin kanssa,” 25-vuotias espanjalainen kertoi Chelsean viralliselle fanilehdelle.

https://www.instagram.com/p/BYIvhxwnGi1/?taken-by=alvaromorata

Drogba, legenda sekä Chelseassa että Norsunluurannikon maajoukkueessa, voitti Blues-paidassa peräti 12 suurta pokaalia. Kenties ikimuistoisin noista pokaaleista on Mestareiden liigan voitto vuonna 2012. Drogba teki finaaliottelussa sekä länsilontoolaisten 1-1 -tasoitusmaalin varsinaisella peliajalla, että pelin lopulta ratkaisseen maalin rangaistuspotkukilpailussa, kun altavastaajana finaaliin lähtenyt joukkue nappasi mestaruuden Bayern Münchenin nenän alta baijerilaisten kotiareenalla Allianz Arenalla.

Morata on pidetty pelaaja Chelsea-fanien keskuudessa, mutta ei tule välttämättä koskaan saavuttamaan samaa puolijumalallista asemaa kuin entisen Chelsea-manageri José Mourinhon aikoinaan ”kuninkaaksi” tituleeraama Drobga.

Moratassa ja Drogbassa on pelaajina paljon samankaltaisuuksia: molemmat ovat isokokoisia ja vahvoja hyökkääjäjässiköitä, sekä loistavia pääpelaajia. Moratan kymmenestä Chelsea-maalista peräti kuusi on syntynyt espanjalaisen päällä. Pääpelitaidoistaan Morata jakaa kiitosta isälleen.

”Ollessani 7 tai 8, sain trampoliinin. Isäni sanoi minulle jatkuvasti ’päällä’, ja sitten syötti pallon minulle hyppäessäni. Uskon sen todella auttaneen pääpelaamistani, koska harjoittelin tätä koko ajan isäni kanssa.”

”Minusta oli pienenä hauskaa hypätä korkealla ja puskea tai potkaista palloa, mutta siitä oli apua myös tulevaisuuteni kannalta, koska ilmassa pelaaminen on yksi hyvistä puolistani.”