Advertisement

Mourinho antoi päivityksen Zlatanin pelikunnosta

Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho sanoo ettei Zlatan Ibrahimovic ole vielä avauskokoonpano kunnossa, mutta tulee vaihdosta kentälle keskiviikon Mestarien liigan ottelussa Baselia vastaan.

Ruotsalainen on jälleen pelikunnossa pitkän kuntoutusjakson jälkeen ja palasi pelikentille viime viikonloppuna pelaten viimeiset 15 minuuttia, kun United voitti Newcastlen 4-1.

Mourinho ei kuitenkaan usko, että 36-vuotias on vielä valmis pelaamaan ottelua alusta asti, mutta hän odottaa hänen pelaavan jossakin vaiheessa ottelua Baselia vastaan.

Mourinho kertoi tiedotusvälineille tiistaina, että Zlatan aloittaa ottelun vaihtopenkillä.

– Mutta hänen täytyy pelata, sillä hän on hyödyllinen meille.

– Jos olemme johtoasemassa, kuten olimme Newcastlea vastaan, tarvitsemme häntä kentällä, koska hän pitää palloa, hän pitää pallonhallinnan meillä ja laskeutuu tarpeen tullen myös puolustuksen avuksi, antaen vakauden joukkueelle.

– Jos joukkue ei ole voittamassa hänen läsnäolo kentällä on tärkeä, ja hänelle on varmasti mieluisaa pelata yhdessä Romelu Lukakun kanssa.

– Hän tulee pelaamaan, ja sanoisin, että hän on tulee pelaamaan hieman enemmän kuin viimeisimmässä ottelussa.

– Edellisen ottelun 15 minuutin sijaan sanoisin, että hän pelaa 20 tai 25 minuuttia. Mutta hänellä ei ole saumaa vielä aloittaa.

Mourinho kertoi haastattelussa myös, että Phil Jones joutuu jättämään Baselin reissun väliin, eikä englantilaistopparia tulla näkemään joukkueen mukana myöskään viikonlopun valioliigaottelussa Brightonia vastaan. Norsunluurannikon maajoukkuepuolustaja Eric Bailly on myös jäänyt Carringtoniin, eikä matkusta joukkueen mukana Sveitsiin. Mourinho kuitenkin toivoo, että Bailly pelaisi jo tulevana viikonloppuna Valioliigassa.