Advertisement

Mourinho kertoo mielipiteensä Lukakun vaisuun reaktioon maaliaan kohtaan

Manchester Unitedin kärkipelaaja Romelu Lukaku teki viikonloppuna 0-1 johto-osuman West Bromwichia vastaan. Otsikoihin ei kuitenkaan noussut Lukakun tekemä maali, vaan hänen reaktionsa ”juhlia” maaliaan. Lukaku ei näyttänyt reagoivan tekemäänsä maaliin millään tavalla ja tämän syistä on noussut pienimuotoinen haloo saarivaltiossa.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntijana toimiva entinen Tottenham-pelaaja Jamie Redknapp on sitä mieltä, että kyseessä oli Lukakun reaktio häneen jatkuvasti kohdistuneeseen kritiikkiin.

Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho kertoi hieman erilaisen näkemyksen tilanteeseen. Mourinhon tarjoama selitys on jopa hieman Redknappin versiota realistisempi.

”Luulen sen faktan, että Romelu oli onnellinen poika West Bromissa, vaikuttaneen asiaan. Hän oli poika, jolle annettiin hyvät olosuhteet kehittyä täällä. Hänen takaraivossaan oli varmasti rakkaus seuraa kohtaan”, Mourinho kertoi ottelun jälkeen.

Lukaku pelasi lainalla West Bromwichissa kaudella 2012 – 2013 ja pelasi seurassa 35 ottelua. Näissä otteluissa belgialainen teki 17 maalia seuralle.

Ei ole millään tavalla epänormaalia, ettei pelaaja juhli tekemäänsä maalia entistä seuraansa vastaan, vaikka kyseessä olisikin ollut vain lainasopimus. Useat pelaajat osaavat arvostaa mahdollisuutta, jonka lainasopimus mahdollistaa. Tuon mahdollisuuden tarjoamaa seuraa arvostetaan usein myös hyvin paljon. Lukaku on tehnyt historian aikana yhteensä viisi maalia West Bromia vastaan. Luultavasti Mourinhon antama selitys tilanteeseen on oikea tai ainakin lähempänä totuutta kuin Redknappin veikkaus.