Advertisement

Mourinho tuohtunut Englannin maajoukkueelle – ”osa jäi sivuun sormenkynnen takia”

Viime vuosien aikana Manchester United on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta menettänyt aina maaottelutauon aikana avainpelaajan sairastuvalle, ja niin kävi tälläkin kertaa.

Kuten olettaa saattoikin, ManU-luotsi Jose Mourinho on tuohtunut asiasta.

Phil Jones joutui jättämään Englannin ja Saksan välisen harjoitusottelun kesken viime perjantaina. Mourinhon mukaan Jones oli jo maajoukkueleirille mennessään puolikuntoinen eikä hän nyt pysty pelaamaan tulevan viikonlopun ottelussa.

– Mielestäni sen ei pitäisi olla mahdollista, että puolikuntoinen pelaaja kutsutaan pelaamaan harjoitusottelua, Mourinho ihmetteli Mirrorin haastattelussa.

– Jones oli puolikuntoinen. Hänellä on ollut sama vaiva jo kolme viikkoa. Hänellä on vaivoja, jotka estävät hänen pelaamisensa seurajoukkueessa. Hän pelasi Chelseaa vastaan äärimmäisissä olosuhteissa, koska kyseessä oli iso ottelu.

– Sitten hänet valitaan maajoukkueen mukaan ja hän palaa kotiin loukkaantuneena. Kaikki tietävät, että se vamma on ollut päällä jo pidempään.

Mourinhoa asia kismittää siitäkin syystä, että moni muiden kärkiseurojen avainpelaaja jätti Englannin harjoitusottelut väliin. Mistään loukkaantumisista ei ainakaan kaikkien kohdalla ollut kyse, vaan osa kieltäytyi peleistä lähinnä levon vuoksi. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa Tottenhamin parivaljakko Harry Kane ja Dele Alli, Manchester Cityn duo Raheem Sterling ja Fabian Delph, sekä Chelsean keskikenttäpelaaja Danny Drinkwater.

– Aina on niitä seuroja, joiden pelaajilla on muka aina jotain, Mourinho kuittaili.

– Se voi olla sormenkynsi, vähän flunssaa tai vaivoja pikkuvarpaan kanssa. Sitten heidät vedetään pois maajoukkueesta, he pysyvät seuroissaan, pitävät lomansa ja saavat lepoa.

– On myös aina seuroja, joiden valmentajat ovat naiiveja ja liian puhtaita. He sanovat pelaajilleen, että heidän on mentävä maajoukkueen mukaan. Joskus siitä joutuu maksamaan hintaa, Mourinho totesi, ja tarkoitti kommentilla itseään.

– Tulevana viikonloppuna haluan nähdä, pelaavatko ne pelaajat, jotka eivät menneet maajoukkueleirille. Drinkwater? Delph? Varmasti ainoa, joka ei pysty pelaamaan, on Phil Jones.