Advertisement

Mourinhon mielestä hänen käyttämänsä 300 miljoonaa puntaa ei ole riittävästi joukkueen rakentamiseen

Jose Mourinhon valmentama Manchester United koki eilen karvaan tasapelin kotikentällään Burnleyä vastaan. Vierailijat johtivat puoliajalla jo kahdella maalilla, mutta United pääsi lopulta kampeamaan 2-2 tasapeliin Jesse Lingardin lisäajalla tekemällä maalilla.

Ottelun jälkeen Mourinho kertoi, ettei hänen mielestään seuran käyttämät 300 miljoonaa puntaa joukkueen rakentamiseen ole olleet tarpeeksi.

”Rakennamme toista vuotta jalkapallojoukkuetta, josta te kaikki tiedätte ettei se ole parhaita joukkueita maailmassa”, portugalilainen kertoi.

”Manchester City ostaa laitapuolustajia hyökkääjien hinnoilla.”

”300 miljoonaa puntaa ei ole tarpeeksi. Hinnat suurille seuroille ovat erilaisia, kuin muille seuroille. Suuria historiallisia seuroja rankaistaan usein siirtomarkkinoilla heidän historiansa takia.”

Manchester United hankki kesällä joukkueeseensa Romelu Lukakun Evertonista 75 miljoonalla punnalla. Victor Lindelöfistä seura maksoi Benficalle 31 miljoonaa puntaa ja Nemanja Matic hankittiin Chelseasta 40 miljoonalla punnalla. Tähän lisättynä joukkue käytti toissa kesänä 89 miljoonaa puntaa Paul Pogbaan, 30 miljoonaa puntaa Eric Baillyyn sekä 26,3 miljoonaa puntaa Henrikh Mkhitaryaniin.

Tähän päälle se sai Zlatan Ibrahimovicin ilmaiseksi. Joukkue on paperilla riittävän hyvä ja jopa erinomainen. Portugalilaisen olisikin ehkä keskityttävä enemmän siihen, miten hän joukkuettaan valmentaa. Mourinholle on ollut hyvin ominaista hankkia seuraan laadukkaita pelaajia. Myös Cityn manageri Pep Guardiola hankkii paljon pelaajia seuraan, mutta hän myös kehittää joukkueen pelaajia, sekä pelitapaa portugalilaista huomattavasti tehokkaammin.