Advertisement

Mourinhon mielestä Skotlannin miesten maajoukkueen kannattaisi kiinnittää Scott McTominay riveihinsä

Manchester Unitedin manageri José Mourinho on sitä mieltä, että Skotlannin miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Alex McLeishin pitäisi valikoida 21-vuotias Scott McTominay riveihinsä, ennen kuin Englannin maajoukkue ehtii ensin.

Keskikenttäpelaaja on esiintynyt tällä kaudella 14 ottelussa Manchester Unitedin riveissä, jos kaikki kilpailut otetaan huomioon. Valioliigassa McTominay on pelannut kuluvalla kaudella viidessä ottelussa. McTominay on saanut kiitettävästi vastuuta, vaikka Mourinhoa ei varsinaisesti tunneta antamastaan vastuusta nuorille pelaajille.

McTominay oli lauantaina avauskokoonpanossa ja pelasi koko ottelun, kun Manchester United voitti FA Cupin neljännesvälieräottelussa 2-0 Huddersfieldin. Mourinho sanoo, että olisi välittömästi puhelinyhteydessä McTominayhin, jos olisi McLeish.

”Meiltä puuttui ottelusta joitakin pelaajia, mutta eräät pelaajista pelasivat erittäin hyvin”, Mourinho kertoi MUTV:lle Huddersfield-ottelun jälkeen.

”Rehellisesti ajattelen, että McTominay ansaitsee enemmän kuin hän on saanut. Ehkä se voi johtua siitä, että hänellä on lapsekas profiili. Hänellä on normaali hiustyyli, ei tatuointeja tai isoja rannekelloja. Hän on nöyrä poika, joka saapui seuraan, kun oli 9- tai 10-vuotias”, Mourinho kertoo.

Mourinhon mukaan McTominay oli lähes lähdössä viime kaudella muualle seurasta.

”Nyt hän on pelannut jo seitsemän tai kahdeksan kertaa 90 minuuttia kaikissa kilpailuissa, ei vain viittä tai kymmentä minuuttia otteluiden lopussa. Hän on pelannut Mestareiden liigassa, Valioliigassa, FA Cupissa ja Capital One Cupissa”, Mourinho sanoo.

Mourinhon mielestä McTominay ansaitsisi hieman enemmän tunnustusta.

”Englanti näyttää menettävän hänet. Jos olisin Alex McLeish, ensimmäisenä asiana soittaisin McTominaylle ja pyytäisin häntä liittymään joukkueeseeni.”