Advertisement

Moyesillä paljon todistettavaa

West Ham palkkasi potkut saaneen Slaven Bilicin tilalle Manchester Unitedissa flopanneen managerin David Moyesin. Moyesin vuodet Evertonissa olivat loistavia ja skotlantilainen teki hyvää jälkeä Liverpoolilaisseurassa. Siirto Manchester Unitediin aloitti jonkinasteisen alamäen managerin uralla. Saatuaan potkut Unitedista, hän siirtyi Espanjaan Real Sociedadin manageriksi. Espanjassakaan asiat eivät sujuneet aivan odotuksien mukaan ja mies sai lähteä myös baskiseurasta. Matka jatkui Sunderlandiin, jossa kausi päättyi niin ikään pettymykseen. Moyes ei onnistunut pitämään seuraa Valioliigassa, joten skotlantilainen päätti itse siirtyä sivuun putoamiseen päättyneen kauden päätteeksi.

West Ham on Moyesille todellinen mahdollisuus näyttää mistä skotlantilainen on tehty. Seura on pelannut kauden Bilicin alaisuudessa erittäin heikosti. Materiaali joukkueessa on kuitenkin loistava ja jos sarjasijoitukset ratkaistaisiin paperilla, olisi West Ham hätyyttelemässä ehdottomasti Eurooppa-liigaan oikeuttavia sijoituksia. Materiaalista ei Moyesin onnistuminen West Hamissa tule todellakaan jäämään kiinni.

Moyes tiedostaa itsekin, että hänellä on hieman maineenkorjaamista tiedossa.

”Minulla on paljon todistettavaa. Toisinaan joudut korjaamaan hieman mainettasi ja minulla on nyt tuo tilanne edessä.” Moyes kertoo.

”Tämä on minulle hyvä tilaisuus. Pääsen tekemään sitä, mitä rakastan. Haluan onnistua tehtävässäni hyvin ja haluan joukkueeni pärjäävän.” skotlantilainen jatkaa.

Moyesin ensimmäinen ottelu uuden seuran managerina koittaa sunnuntaina 19. marraskuuta, kun West Ham matkustaa Valioliigassa Watfordin vieraaksi. West Hamin kausi on ollut toistaiseksi surkea, sillä suurin odotuksin kauteen lähtenyt joukkue on sarjassa toistaiseksi putoajan paikalla sijalla 18.