Advertisement

Pep Guardiola rakentamassa murskaavaa joukkuetta

Alkukaudesta on puhuttu paljon Manchester Unitedista ja Jose Mourinhon toisen kauden taiasta. Jalkapallon vakiosääntöihin tuntuu kuuluvan, että portugalilaisen valmentama joukkue voittaa hänen toisella valmennuskaudellaan mestaruuden. Tälläkin kerralla Manchesterin punaiset ovat aloittaneet sarjan erittäin vakuuttavasti. Joukkue on voittanut kuudesta ensimmäisestä ottelustaan viisi ja yksi peli Stoken vieraana on päättynyt pistejakoon.

Kuitenkin Manchester City vaikuttaa tällä hetkellä lähes pysäyttämättömältä. Viikonloppuna tullut 5-0 voitto Crystal Palacesta on jatkoa todella murskaaville esityksille niin Valioliigassa kuin Mestarien liigassakin. Joukkue on tehnyt Valioliigassa peräti 21 maalia ja päästänyt vain kaksi. Mestarien liigan avausottelussa se haki pisteet Feyenoordin vieraana maalein 0-4. Valioliigan kolme viimeistä ottelua ovat päättyneet sen 5-0 voittoon Liverpoolista, 0-6 voittoon Watfordista ja nyt 5-0 voittoon Crystal Palacesta.

Guardiola on rakentamassa todellista hyökkäyskonetta, jonka pysäyttäminen tulee olemaan erittäin vaikeaa. Cityn tähtihyökkääjä Sergio Agüero on tehnyt kuudessa Valioliiga-ottelussa kuusi maalia ja osunut myös Mestarien liiga-ottelussa kertaalleen.

Viime kaudella Cityllä oli jossain määrin hankaluuksia maalinteon kanssa, mutta tällä kaudella nuo ongelmat on saatu korjattua. Vaikka Valioliigassa on kautta jäljellä vielä enemmän kuin tarpeeksi, tulee City olemaan tällä kaudella kenties koko Valioliigan monipuolisin joukkue, jonka pysäyttämiseksi ei tällä hetkellä tunnu kenelläkään olevan vastauksia. Tosin tällaisten vastausten löytämisessä jos missä naapuriseuran Mourinho on maailman paras valmentaja.

Guardiola tuntuu löytäneen tehokkaan ja aggressiivisen pelitapansa salaisuuden viime kaudesta hieman muunnellusta pelimuodostelmasta. City vaikuttaisi pelaavan 2-1-4-3 muodostelmalla, jossa paine annetaan vastustajalle hyvin korkealta. City ei myöskään ole pelissä kovinkaan pitkiä hetkiä ilman palloa, joten tehokkaaseen prässiin yhdistetty vahva pallonhallinta on ollut Cityn erinomaisen, jopa murskaavan alun salaisuus.

Tällä kaudella Manchesterin derbyt tulevat olemaan mestaruustaistelun kannalta erittäin tärkeässä asemassa, sillä vaikuttaa siltä että mestaruus tullaan ratkaisemaan näiden kahden joukkueen välillä.