Advertisement

Pochettino myöntää: Wembley ei tunnu kodilta

Tottenham Hotspur pelaa tämän kauden evakossa Wembleyn stadionilla, koska heidän normaali kotiluolansa White Hart Lane on laajennusremontissa. Wembley on Englannin tunnetuin stadion, jossa pelataan mm. FA Cupin sekä liigacupin finaalit sekä nousukarsintafinaali Valioliigaan. Myös Englannin maajoukkue käyttää yleensä Wembleytä kotikenttänään.

Nyt Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino myöntää kuitenkin ensimmäistä kertaa, että heillä on vaikeuksia pelata Wembleyllä. Monet joukkueet pääsevät harvoin pelaamaan tuolla tarunhohtoisella stadionilla, joten he tulevat sinne innokkaammin kuin vierasotteluihin yleensä. Viime kaudella Tottenham menetti Valioliigassa mahdollisesta 57 pisteen kotipotistaan vain neljä pistettä. Nyt se on menettänyt tällä kaudella seitsemästä ensimmäisestä kotiottelusta jo yhdeksän pistettä. Joukkue on hävinnyt Chelsealle ja pelannut ylivoimaisena suosikkina tasapelit Burnleya, Swanseaa ja West Bromwich Albionia vastaan.

”Tuntuma on paljon parempi kun pelaamme vieraissa, koska joskus kun pelaamme Wembleyllä se tuntuu myös kuin pelaisimme vieraissa”, Pochettino totesi London Evening Standardin mukaan. ”Se on totuus. Toistaiseksi olemme saaneet parempia tuloksia vieraissa kuin kotona. Olemme olleet vaikeuksissa Burnleyn, West Bromin ja Swansean kaltaisia joukkueita vastaan.”

Manner-Euroopasta tulevia vastustajia vastaan tuo ei ole kuitenkaan näkynyt. Mestarien liigan lohkossaan Tottenham on voittanut kotona niin Borussia Dortmundin kuin Real Madridinkin. Noiden joukkueiden pelaajille Wembleyllä pelaaminen ei välttämättä tuo samanlaista tunnetta.

”Kun peli on kilpailullisempi, me luomme tilaa, tilaa jota tarvitsemme paikkoja saadaksemme”, Pochettino pohti. ”Juttelimme West Bromin henkilökunnan kanssa ottelun jälkeen ja he sanoivat, että heidän kaltaiselleen joukkuelle on iso motivaatio pelata Wembleyllä. Sellaista lisälatausta vastaan meidän täytyy kilpailla.”