Advertisement

Pochettino toivoo Englannilta ymmärrystä Kanen tilanteeseen

Valioliiga jäi jälleen maajoukkuetauolle. Viimeisessä ottelussa Tottenham kaatoi sarjajumbon hikisesti 1-0 eikä Crystal Palacen voittokaan olisi ollut huutava vääryys. Tottenhamin tähtipelaaja Harry Kane pelasi nyt toisen ottelunsa putkeen toivuttuaan Liverpool-ottelusta saamastaan takareisivammasta. Loistavassa vireessä alkukaudesta ollut englantilainen ei onnistunut maalinteossa kuin kerran viimeisessä viidessä ottelussaan. Peliesitykset olivat jopa sen verran heikkoja, että ilmaan jäi kysymys oliko pelaaja todellisuudessa vielä edes täysin toipunut vammastaan. Myös toinen Englannin maajoukkueessa pelaava Tottenham-pelaaja Harry Winks loukkaantui sunnuntaina ottelussa Crystal Palacea vastaan.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino toivoo Englannin maajoukkueelta ja sen managerilta Gareth Southgatelta hieman ymmärrystä Kanen sekä Winksin tilanteeseen tulevia harjoitusmaaotteluita silmälläpitäen.

”Tilanne on kaikille osapuolille hankala.” Pochettino kertoo lehdistötilaisuudessa.

”Me keskitymme täysin meidän omiin ongelmiimme ja meitä koskettaviin asioihin. Ymmärrän hyvin mitä maajoukkue haluaa ja tarvitsee. Tietenkin myös pelaajaa, joka on kaikkein tärkein.”

”Olen varma, että maajoukkue ymmärtää myös pelaajiemme tilanteen ja tekevät kaikkensa, jotta he olisivat pelikuntoisia seuraavassa sarjaottelussamme. Muussa tapauksessa joulun ja uudenvuoden otteluruuhkasta on tulossa meille todella haastava.”

”Maaottelut ovat kuitenkin sellaisia, joihin me emme voi kovin paljon vaikuttaa. Yritämme pitää hyvää vuorovaikutusta yllä ja selittää heille pelaajiemme tilanteet. Sen jälkeen voimme vain luottaa, että pelaajistamme pidetään hyvää huolta.” Pochettino jatkaa.

Englanti kohtaa tuplamaaottelussa Wembleyllä 10. marraskuuta Saksan ja 14. marraskuuta Brasilian. Kyseessä ovat vain harjoitusottelut, mutta ottelut ovat maajoukkueelle hyvin tärkeitä ensi kesän Venäjän maailmanmestaruuskisoja ajatellen. Maajoukkueella ei ole liian monta yhteistä ottelua ennen kisoja, joten sen tulisi pystyä käyttämään kaikki mahdollisuudet hyödyksi.