Advertisement

Pogba Chelsea-laina Zoumalle: ”Älä tule talooni”

Paul Pogba on yksi Valioliigan kiistatta parhaista pelaajista. 24-vuotias ranskalainen keskikentän taikuri siirtyi Juventuksesta takaisin kasvattiseuraansa Manchester Unitediin kesällä 2016 silloisella maailmanennätyssiirtosummalla, 105 miljoonalla eurolla. Hiljattain loukkaantumisen jäljiltä paluun ManUn kokoonpanoon tehnyt keskikenttäpelaaja on samanaikaisesti valtavan luova ja sopivan kova, ja kenties Unitedin tähtisikermästä kaikista tärkein yksittäinen pelaaja.

Kaikissa lajeissa nuori ranskalainen ei kuitenkaan pärjää yhtä hyvin kuin jalkapallossa. Tämän seuraukset sai tuta Stoke Cityssä lainalla Chelseasta pelaava Kurt Zouma, Pogban hyvä ystävä Ranskan maajoukkueesta. 23-vuotias keskuspuolustaja Zouma on avannut hänen ja Pogban välistä ystävyyssuhdetta hiljattain brittimedialle kertomassaan tarinassa.

”Hän ei tykkää hävitä kun pelaamme korttipelejä kuten Unoa”, Zouma kertoi.

”Eräänä päivänä menin hänen taloonsa ja voitin hänet. Hän oli hyvin, hyvin, hyvin vihainen. Hän ei halunnut että tulen enää.”

”Hän sanoi minulle ’älä enää tule talooni.’ Sanoin, ’ystäväni, ole kiltti. Kyse on vain Unosta.'”

Ilmeisen hyvässä hengessä kerrottua tarinaa ei kannata ottaa turhan tosissaan. Kyse lienee vain kahden kaveruksen välisestä huulenheitosta.

Tarina kuitenkin valottaa Pogban valtavaa kilpailuviettiä. Miehelle ei näytä olevan merkitystä, onko kyse Valioliigan huippukamppailusta vai Uno-pelistä kaverin kanssa – voittaminen on ainoa asia, jolla on väliä.

Pogba ei saa lohdutusta Unossa kärsimälleen tappiolle edes Valioliigasta. Vaikka ManU onkin sarjataulukossa reippaasti Stoken yläpuolella, jäi Pogban United 9.9. pelatussa valioliigapelissä Zouman Stokea vastaan 2-2 -tasapeliin Stoken Britannia Stadiumilla. Revanssin paikka on tammikuussa, kun ystävykset kohtaavat seuraavan kerran valioliigaottelussa Old Traffordilla.