Advertisement

Potku-uhan alla oleva Koeman: ”Olen hyvin rauhallinen”

Evertonin 54-vuotias hollantilaispäävalmentaja Ronald Koeman sanoo, että ei tunne paineita, vaikka hän on huhujen mukaan potku-uhan alla. Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Everton on aloittanut surkeasti, ja joukkue on vasta 16. sijalla Valioliigassa. Everton on pelannut seitsemän ottelua, joista se on voittanut vain kaksi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt neljästi. Putoamisviiva on vain kahden pisteen päässä eurokentille tavoittelevasta joukkueesta.

Myös otteet Eurooppa-liigassa ovat olleet heikkoja. Lohko E:ssä Atalantan, Lyonin ja Apollonin kanssa pelaava Everton on viimeisenä. Lohkovaihetta on takana kaksi ottelua, joissa Everton hävisi murskaavasti 3-0 Atalantalle ja pelasi 2-2-tasapelin kotikentällään Apollonin kanssa.

Potku-uhka sai entistä enemmän tuulta alleen, kun Everton hävisi edellisellä Valioliigakierroksella kotikentällään 0-1 ennalta selvästi heikommalle Burnleylle. Koeman sanoo kuitenkin, että on melko rauhallinen, eikä ole mennyt paniikkiin heikoista tuloksista.

”Hyväksyn, että kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä, enkä voi päävalmentaja paeta kritiikkiä”, Koeman kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla.

”Tiedämme seuran sisällä, että pelaamme juuri nyt alle tasomme ja tuloksien pitäisi olla parempia.”

Koeman aloitti Evertonin peräsimessä viime kaudella. Jo vuonna 1997 valmentajauransa aloittanut kokenut hollantilainen valmensi ennen Evertonia kaksi kautta Southamptonia hyvällä menestyksellä.

”Hetkenä, jolloin siirryin Southamptonista näin kunnianhimoiseen joukkueeseen, tiesin, että voisin joutua vaikeaan tilanteeseen, jos investoinneista ei seuraa tuloksia”, Koeman kertoo.

”Olen hyvin rauhallinen asian kanssa.”

”Teen kaikkeni muun valmennusryhmän kanssa ja työskentelemme jopa kovempaa saadaksemme niitä tuloksia.”

”Olen sanonut Englannissa, että olen täsmälleen sama valmentaja kuin muutama vuosi sitten, kun asiat menivät hyvin”, Koeman jatkaa.

”Varmistan, että joukkueen tunnetila pysyy hyvänä ja seuraan omaa toimintalinjaamme.”