Advertisement

Rickie Lambert lopettaa uransa

Muun muassa Southamptonista, Liverpoolista ja Englannin maajoukkueestakin tuttu hyökkääjä Rickie Lambert on päättänyt lopettaa pitkän ammattilaisuransa. 35-vuotias Lambert tiedotti aiheesta tänään maanantaina.

Lopettamishetkellä Lambert oli sopimukseton pelaaja. Hän pelasi viimeksi Mestaruussarjan Cardiff Cityssä, mutta hänen sopimuksensa seuran kanssa purettiin kesällä yhteisymmärryksessä. Sitä ennen Lambert edusti Valioliigassa West Bromwich Albionia.

Lambertin ura muistetaan ennen kaikkea epätodennäköisestä noususta alasarjoista Valioliigaan ja maajoukkueeseen yli 30 vuoden iässä. Hän aloitti uransa vuonna 1999 Blackpoolissa, joka pelasi tuolloin Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Seuraava reilu vuosikymmen kului eri seuroissa vaihdellen kolmannen ja neljännen sarjatason välillä. Vielä kaudella 2006-07 Lambert pelasi Bristol Roversin kanssa Kakkosliigaa, eli neljänneksi korkeinta sarjatasoa.

Vuonna 2009 Lambert siirtyi tuolloin Ykkösliigaa pelanneeseen Southamptoniin. Seuraaviin kolmeen kauteen mahtui henkilökohtaisella tasolla paljon maaleja ja seuralle kaksi sarjanousua. Keväällä 2012 Southampton varmisti paluunsa Valioliigaan ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen. Lambert teki Valioliiga-debyyttinsä 30 vuoden iässä elokuussa 2012 Manchester Cityä vastaan. Lambert tuli vaihdosta kentälle 55. minuutilla ja teki ensimmäisen Valioliiga-maalinsa vain neljä minuuttia myöhemmin.

Yhteensä Lambert teki Southamptonille kahdella Valioliiga-kaudella komeat 28 maalia, jotka poikivat kesällä 2014 unelmasiirron juniorivuosien seuraan Liverpooliin. Samaan kesään mahtui myös toinen suuri unelma, Englannin edustaminen MM-kisoissa.

”Olen onnellinen, kun olen saanut olla mukana tässä lajissa niin pitkään kuin olen”, Lambert kommentoi BBC Sportin mukaan. ”Minulla on ollut ylä- ja alamäkiä urallani, mutta Southamptonin ja Liverpoolin kaltaisissa seuroissa pelaaminen ja maani edustaminen MM-kisoissa ylittivät villeimmätkin unelmani. Pelaaminen ja maalin tekeminen Englannille on luultavasti ylpeimpiä hetkiäni ammattilaisuralla ja muistelen jokaista hetkeäni matkalla sinne lämmöllä.”

Lambert edusti Englannin maajoukkuetta yhteensä 11 ottelussa, tehden niissä 3 maalia. Valioliigassa hän teki 120 ottelussa 31 maalia ja kaikkien sarjatasojen 607 liigaottelussa yhteensä 218 maalia. Lambertia oli viime aikoina huhuttu tällä hetkellä ilman keskushyökkääjää olevaan Crystal Palaceen, mutta mies päätti kuitenkin lopettaa uransa.