Advertisement

Salah, Guardiola ja Rooney marraskuun parhaat

Valioliigan marraskuun parhaat on valittu, eikä tällä kertaa valinnoissa päässyt syntymään yllätyksiä. Liverpoolin taituri Mohamed Salah on valittu kuukauden pelaajaksi ja Manchester Cityn Pep Guardiola kuukauden manageriksi. Kuukauden maali oli puolestaan Evertonin Wayne Rooneyn omalta kenttäpuoliskoltaan tekemä osuma West Hamia vastaan.

Salah on voittanut Liverpoolin sisäisen kuukauden pelaajan palkinnon joka kuussa tällä kaudella. Nyt hänen vireensä oli kuitenkin niin vakuuttava, ettei koko Valioliigastakaan kilpailijaa löytynyt. Salah teki marraskuun neljässä Valioliiga-ottelussaan uskomattomat seitsemän maalia. Hän ei jäänyt ilman maalia viime kuussa kertaakaan, ja kolmesti hän onnistui maalinteossa kahdesti. Marraskuun viimeisessä ottelussa Stokea vastaan Salah tuli vaihdosta kentälle vain noin 23 minuuttia ennen ottelun päättymistä, mutta onnistui silti tekemään kaksi maalia. Tämä on Salahin ensimmäinen Valioliigan kuukauden pelaajan palkinto. Hänestä tuli myös ensimmäinen palkinnon voittanut egyptiläinen pelaaja.

Guardiola puolestaan onnistui johdattamaan Manchester Cityn kolmatta kuukautta putkeen täydelliseen 100% voittotilastoon. Samalla Guardiolasta tuli vasta toinen manageri, joka on onnistunut voittamaan Valioliigan kuukauden managerin palkinnon kolme kertaa putkeen. Antonio Conte pystyi samaan saavutukseen viime kaudella. Guardiola voitti palkinnon kerran myös viime kaudella, joten yhteensä tämä oli Guardiolalle neljäs kerta. Kuukauden managerin palkinto on jaettu hänen Valioliiga-aikanaan 13 kertaa, joten tahtia voidaan pitää vakuuttavana.

Wayne Rooney on viime aikoina ollut oivassa vireessä ja marraskuun 29. pelatussa Valioliiga-ottelussa West Hamia vastaan hän onnistui peräti hattutempussa. Maaleista kolmas oli epäilemättä hienoin, sillä se valittiin myös Valioliigan kuukauden maaliksi. West Hamin maalivahti Joe Hart tuli maaliltaan kauas vastaan katkaisemaan Evertonin hyökkäyksen, mutta hänen purkupallonsa tuli suoraan Rooneylle joka sijoitti sen omalta kenttäpuoliskoltaan West Hamin verkkoon.