Salah jälleen pelikunnossa Manchester Cityä vastaan

Liverpool ei ole hävinnyt Manchester Citylle kotistadionillaan Anfieldilla sitten toukokuun 2003. Toisaalta Manchester Citykään ei ole ollut yhtä dominoiva voima Valioliigassa kuin se tällä kaudella vaikuttaa olevan.

Kun joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella, Manchester City voitti kotiottelunsa peräti 5-0 Liverpoolin Sadio Manén otettua punaisen kortin jo ensimmäisellä puoliajalla. Tuon ottelun kokoonpanoon verrattuna ainakin Liverpoolin puolustus on vahvistunut Virgil van Dijkin saapumisen myötä.

Loistava uutinen Liverpoolille on myös se, että kauden sensaatio Mohamed Salah on palannut normaalisti harjoituksiin. 17 maalia Valioliigassa tällä kaudella tehneeltä Salahilta jäi joukkueen kaksi edellistä ottelua väliin nivusvamman vuoksi. Manageri Jürgen Kloppin mukaan hänen pitäisi kuitenkin olla pelikunnossa sunnuntaina Manchester Cityä vastaan.

”Jos mitään uutta ei tapahdu, Mo on palannut takaisin”, Klopp sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Hän harjoittelee jo täysin normaalisti. Se on tietysti erittäin tärkeä asia meille.”

Klopp joutui muistelemaan myös edellä mainittua syyskuista ottelua Manchesterissa. Hänen mukaansa se saattoi olla jopa tekijä, joka ajoi Cityn hurjaan 18 Valioliiga-ottelua kestäneeseen voittoputkeensa.

”Tästä tulee iso ottelu, sataprosenttisesti. Me pelasimme heidän vieraanaan jokunen kuukausi sitten kenties urani oudoimman ottelun”, Klopp kertasi. ”Olimme todella hyviä siinä pelissä. Hieman parempia, hieman paremmat paikat, avoin peli – ja sitten punainen kortti meille. Se luonnollisesti muutti pelin kulun ja ehkä Man Cityn kannalta koko kauden. He eivät olleet huonoja ennen sitä, mutta sen jälkeen he huomasivat olevansa todella hyviä.”

Tuossa syyskuun ottelussa Mohamed Salahkin tuli jo puoliajalla vaihtoon. Mikäli hän todella on täydessä pelikunnossa sunnuntaina, voidaan olla varmoja, että hän pelaa kauemmin.