Advertisement

Salah kertoo oppineensa paljon ajastaan Chelseassa

On vaikea korostaa tarpeeksi, kuinka paljon paremmin Mohamed Salahin toinen kierros Englannissa on toistaiseksi sujunut. Salah siirtyi Chelseaan tammikuussa 2014. Hän pelasi vuoden aikana 13 liigaottelua ja teki kaksi maalia. Seuraavana talvena hän siirtyi Fiorentinaan lainalle, eikä pelannut enää otteluakaan Chelseassa.

Tällä kaudella Liverpoolissa Salah on ollut Valioliigan kuumimpia tähtiä. Hän on tehnyt kaikissa otteluissa jo 20 maalia. 18 sarjapelissä verkko on heilunut peräti 14 kertaa. Salah johtaa Valioliigan maalipörssiä kahden erolla toisena olevaan Harry Kaneen.

Heikosti sujuneella Chelsea-pestilläkin on kuitenkin ilmeisesti hyvät puolensa. Salah kertoo oppineensa paljon mm. ammattimaisuudesta Chelseassa pelatessaan ja harjoitellessaan.

”Kun menen jonnekin, sanon aina itselleni ’minun täytyy oppia täällä'”, Salah kertoi Sky Sportsin mukaan. ”Ja tiedän sataprosenttisesti, että opin paljon Chelseassa. Opin kuinka olla ammattimaisempi sekä tulin paremmaksi henkilöksi ja pelaajaksi. Se oli iso askel urallani ja minulla oli hyvät suhteet pelaajiin siellä – se näkyi kun pelasimme Anfieldilla heitä vastaan hiljattain.”

Salah on ollut loistava, mutta mestaruus on silti jälleen käytännössä karannut Liverpoolilta. Ero sarjaa johtavaan Manchester Cityyn on neljäntenä olevalla Liverpoolilla kasvanut jo 18 pisteeseen. Salah sanoo kuitenkin haluavansa voittaa pokaaleja Liverpoolissa.

”Tiedän, että joukkueena emme ole voittaneet Valioliigaa pitkään aikaan joten haluaisin kovasti voittaa sen Liverpoolin kanssa”, Salah totesi. ”Meillä on loistava joukkue ja loistava manageri joten kaikki on hyvin seurassa – ja olen varma että voimme voittaa pokaaleja yhdessä täällä.”